Afbeelding
Politie.nl

Politie pakt drie Haarlemse inbrekers op dankzij oplettende Heemstedenaar

Inbraak

HEEMSTEDE/HAARLEM Dankzij een oplettende burger, heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag drie Haarlemmers aan kunnen houden die bij een inbraak betrokken waren. De aanhouding kon worden verricht nadat de politie rond 2.30 uur een melding kreeg van een persoon die een klap hoorde en iemand met een zaklamp zag lopen in een pand aan de Prinsenlaan in Heemstede.

Kort na aankomst van de politie kon één inbreker worden aangehouden. Een tweede verdachte liep over de daken van nabij gelegen woningen en kon ook worden aangehouden. De oplettende Heemstedenaar liet de politie echter weten dat er drie personen bij de inbraak betrokken zouden zijn en dus besloten de agenten de zoektocht door te zetten.

Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van de politiehelikopter. Vanwege weersomstandigheden moest de bemanning de zoekactie vanuit de lucht echter afbreken. Maar de agenten gaven niet op en zochten op de grond door. In een afgesloten steeg werd uiteindelijk de derde verdachten gevonden en aangehouden.

De verdachten zijn mannen uit Haarlem van 29, 24 en 22 jaar. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek in verhoor. De auto van de mannen en ook inbrekersgereedschap is in beslag genomen. De politie liet achteraf weten zeer content te zijn met de melding. “Dankzij de melder werden deze inbrekers aangehouden. Deze oplettende burger gaf goede informatie en hield zicht op de woning in afwachting van de politie. Kortom een mooie mix van burgerparticipatie en politiewerk”, aldus een woordvoerder van de politie.

advertentie
advertentie