Oppassen geblazen: inbrekers slaan ’s zomers vaker hun slag

14 aug, 11:30 Misdaad
ANP
Afbeelding

HEEMSTEDE We gaan, zover mogelijk, weer op vakantie deze zomer. Maar inbrekers blijven juist nu thuis en houden goed in de gaten waar makkelijk naar binnen kan worden gegaan. Dit zorgt op sommige plekken voor een toename van het aantal woninginbraken. “Bereid je hier goed op voor”, aldus het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). 

“De zomermaanden zorgen vaak even voor stijging van het aantal woninginbraken. De meeste mensen zijn dan op vakantie en inbrekers dringen natuurlijk het liefst naar binnen als er zo min mogelijk mensen thuis zijn”, vertelt politiewoordvoerder Sherlo Esajas van het landelijk korps. “Ben je er dan ook bewust van dat je zelf in deze periode ook slachtoffer van een woninginbraak kunt worden”, zegt Rodney Haan van het CCV.

Je kunt in deze periode ook zelf slachtoffer worden

Het totaalaantal woninginbraken in Nederland nam over de afgelopen jaren af, blijkt uit cijfers van de politie. “Maar elke woninginbraak blijft er een te veel”, zegt Esajas. In 2015 werd ruim 64.000 keer ingebroken, in 2020 nog ruim 30.000 keer. “De daling heeft te ma..

PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 13 aug, 11:16 Zakkenrollers vooral actief op festival en in winkelstraat
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 3 aug, 09:00 De haat-liefdeverhouding met het pontje
PREMIUM
Afbeelding
Overig 30 jul, 10:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Evenementen 19 jul, 07:30 Parade van Historische Racewagens trekt door Zandvoorts centrum
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 17 jul, 11:30 Zandvoort Noord en Nieuw Noord afgesloten tijdens Grand Prix
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 16 jul, 11:30 Gemeenten lopen tegen grenzen aan bij opvangcapaciteit Oekraïners

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.