Afbeelding
Foto: NieuwsFoto.nl

Twee personen aangehouden na achtervolging

8 april 2022 om 16:45 Misdaad

Heemstede Twee personen zijn aangehouden na een achtervolging vanuit Bloemendaal. Rond 22:25 kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan de Essenlaan in Bloemendaal. Als agenten ter plaatse komen gaan twee personen er te voet vandoor. Er ontstaat een achtervolging te voet, waarna de twee personen in een auto stappen en er vandoor gaan.
De inzittenden vluchten per auto, waarop een achtervolging ontstaat. De achtervolging gaat via Haarlem naar Heemstede. De snelheid loopt dan op tot ruim boven de 100 km/u. Op de Leidsevaartweg verliest de bestuurder de nacht over het stuur en belandt in een ondiep slootje. De twee inzittenden zijn direct aangehouden.

Brandweer en een tweetal ambulances komen ter plaatse omdat sprake is van een waterongeval. Met een politiehond wordt gezocht naar een eventuele derde inzittende. Deze wordt niet aangetroffen.

Na de aanhouding zijn de twee jongemannen aan het ambulancepersoneel overgedragen. Zij zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht. De auto is door een berger uit de sloot getakeld. Het voertuig is naar het hoofdbureau in Haarlem overgebracht.
Waarom de twee er vandoor gingen, is nog onbekend. Agenten hebben later in de nacht nog onderzoek gedaan op de Essenlaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie