Afbeelding
Foto: NieuwsFoto.nl

Man aangehouden na achtervolging; twee politieauto’s beschadigd

Misdaad

OVERVEEN/HAARLEM Een 55-jarige automobilist uit Haarlem is donderdagavond aangehouden na een achtervolging vanuit Overveen. De achtervolging eindigde rond 22:20 uur op de Kampersingel, alwaar de man is ingerekend.

De achtervolging ontstond in Overveen naar aanleiding van een conlictmelding. De bestuurder is gesignaleerd in Overveen, waar agenten hem een stopteken gaven. De man negeerde deze en ging er vandoor. Bij de Korte Korte Zijlweg daagde hij agenten uit door te stoppen, naar achter te rijden en weer door te rijden.

De achtervolging vervolgt zich richting het centrum van Haarlem. Op de Kampersingel komt de deze tot een einde. Een agent heeft het raam aan de bestuurderszijde ingetikt om de man zodoende te kunnen aanhouden. Hij is onder controle gebracht, maar vertoonde sterk verward gedrag.

De bestuurder is geboeid en voor nader onderzoek overgebracht naar het cellencomplex. Hij zou hebben gereden onder invloed van alcohol en het voertuig was niet verzekerd.

Omdat twee politievoertuigen zijn geramd tijdens de achtervolging, heeft de Verkeersongevallenanalyse van Amsterdam onderzoek gedaan. De dienstvoertuigen liepen slechts lichte schade op. De auto is in beslag genomen en de man zit momenteel nog vast. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie