Politie, reddingsbrigade en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.
Politie, reddingsbrigade en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Foto: NieuwsFoto.nl

Hardloper die onwel werd in duingebied overleden

Overig

OVERVEEN De hardloper die donderdagmiddag onwel werd in het duingebied nabij de Ooosterplas in Overveen, is in het ziekenhuis overleden. Het gaat om Marcel Reinders. Hij was onder meer actief als arts bij Telstar en werkte als huisarts in Velserbroek.

Bij de huisartsenpraktijk waar Reinders werkzaam was, komt het nieuws hard aan. “Tot ons grote verdriet is onze dierbare collega donderdag onverwachts overleden. Wij zijn hierdoor erg van slag, wij hopen op uw begrip”, zo valt te lezen op de website van de praktijk. De overige artsen nemen de zorg voor de patiënten van Reiners over. 

BEKWAAM EN AIMABEL “Tot ons grote verdriet is onze dokter Marcel Reinders donderdag 6 januari onverwachts overleden tijdens het hardlopen in de duinen. Marcel was meer dan vijf seizoenen bij Telstar actief en was vanaf de eerste dag een zeer gewaardeerde vaste waarde voor de club als onderdeel van de medische afdeling”, zo deelt Telstar op haar Facebookpagina. “Hij was elke thuiswedstrijd langs de lijn te vinden en was nauw betrokken bij onze spelers en staf. Wij verliezen met Marcel een zeer bekwaam arts maar vooral ook een warm en aimabel mens. Wij wensen familie en vrienden van Marcel heel veel sterkte.”

Reinders raakte donderdag het middaguur onwel tijdens een rondje hardlopen in de duinen. De locatie was moeilijk te bereiken voor de hulpdiensten, die groots uitrukten. In afwachting van de traumahelikopter, politie en reddingsbrigade, werd Reinders door omstanders gereanimeerd en daarna naar het ziekenhuis vervoerd. Het mocht uiteindelijk niet meer baten.

Afbeelding
advertentie
advertentie