Steeds meer mensen worden ouder dan 100 jaar

29 aug, 08:44 Achtergrond
ANP
Steeds meer mensen worden 100 jaar (en ouder).
Steeds meer mensen worden 100 jaar (en ouder).

HEEMSTEDE Nederland telt steeds meer honderdplussers. Begin dit jaar waren het er bijna 2600 en dat zijn er ruim vierhonderd meer dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een analyse van het ANP op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). “Oud worden is een zegen, oud zijn is soms een ramp”, vindt Nico Cornelisse (101).

80 JAAR GETROUWD Het is uniek en romantisch te noemen: Nico is op 101-jarige leeftijd nog steeds samen met zijn 99-jarige vrouw Anna. Volgende maand zijn ze tachtig jaar getrouwd. “We gaan het vieren als een soort verjaardag”, zegt Nico. “De burgemeester en kamerheer van de koning komen ook langs.” Het echtpaar woont in een dorp in Oost-Groningen en doet wat het kan nog zelf. “Ik ga nog gewoon op mijn scootmobiel naar de supermarkt om boodschappen te halen en Anna kookt onder andere. Mijn dochter doet de zware boodschappen en eens per week hebben we een huishoudelijke hulp.”

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 okt, 11:50 Duizenden werklozen maar geen personeel
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 27 sep, 10:49 Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 20 sep, 10:30 Steeds meer laadpalen, maar kan dat niet anders?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 sep, 15:19 Lekker onbespied leven is een utopie geworden: ‘al scoort Heemstede middelmatig’
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 4 sep, 11:29 Eisen aan rijscholen om wachttijden te verkorten
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 29 aug, 08:44 Steeds meer mensen worden ouder dan 100 jaar

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.