Afbeelding
Stichting Adriaan Pauw

Adriaan Pauw geeft Foodbox aan burgemeester

Activiteiten

HEEMSTEDE Het afgelopen weekend zou Heemstede eigenlijk bol staan van de evenementen in het kader van het Adriaan Pauwjaar 2020. Een symposium en een concert in de Oude Kerk op 15 mei en op zaterdag 16 mei een markt van oude ambachten op het Wilhelminaplein en de heropening van het gerestaureerde graf van Pauw in de Oude Kerk. Door de coronamaatregelen kon dit allemaal geen doorgang vinden. 

Om toch aanwezig te zijn is de Adriaan Pauw organisatie samenwerking aangegaan met Esmée Beekman van “Support your Locals”. Deze organisatie stelt wekelijks een Foodbox samen met producten van lokale winkeliers. Esmée was bereid om de box van 15 mei van het thema Adriaan Pauw te voorzien. De inhoud ademde (en smaakte naar) de 17e eeuw, de eeuw van Pauw. Er zaten oude groenten, zoals pastinaak, in van Han de Kroon Horecavers, een Adriaan Pauw kaasje van Alexanderhoeve en een Oerbrood van Boulangerie Oscar. Verder heel veel lekkers van restaurant De Heerlijkheid en een lekkere fles rode wijn van Brantjes. En verder zaten er om de verveling van het thuisblijven te verdrijven nog twee kleurplaten bij, een van Bianca van Loon en een van Eric Coolen.

Op vrijdagmiddag werd de box in een kleine bijeenkomst voor het Raadhuis, feestelijk aangeboden aan burgemeester Astrid Nienhuis. Dit werd gedaan door Adriaan Pauw zelf, die werd vergezeld door zijn vrouw Anna van Ruytenburgh. Met een zeer sympathiek gebaar heeft de burgemeester dezelfde doos vervolgens doorgegeven aan Esmée Beekman als blijk van waardering voor het vele werk dat zij belangeloos doet met dit leuke project. De bijeenkomst werd bijgewoond door een aantal winkeliers die aan het project meedoen en zij konden het gebaar van de burgemeester ook wel waarderen.

advertentie
advertentie