Afbeelding
Archief

Gratis krachttraining voor 60-plussers in Tetterodehal

Activiteiten

OVERVEEN Speciaal voor de 60-plusser is er zondag 29 mei in het Tetterode Sportcomplex (Tetterodeweg 15) een open dag met een krachttraining. Vanaf 10.00 uur kunnen senioren hier gratis aan meedoen. Daarnaast wordt er ook informatie gegeven over het belang van krachttraining voor ouderen, het verschil tussen bewegen en trainen en het voorkomen van blessures, pijntjes en ongemakken.

Wie ouder wordt verliest tussen de 50 en 70 jaar gemiddeld 30 procent van zijn of haar spiermassa. Daarom is het belangrijk om te blijven trainen en te bewegen. “Iedereen heeft het idee dat hij of zij genoeg beweegt, maar vaak wordt de component kracht te veel verwaarloosd. Daar wordt tijdens deze open dag dan ook ruimschoots aandacht aan besteed”, zo laat Anna de Bie van organisator Sixty Up Force weten.

De open dag begint met een korte presentatie van fysiotherapeut Maarten de Koning, die ingaat op het verschil tussen bewegen en krachttraining. Ook vertelt hij hoe belangrijk spierkracht is en hoe senioren krachtverlies tegen kunnen gaan. De Bie: “Fietsen en wandelen is goed, maar het is niet voldoende om sterke spieren te behouden. Twee keer per week een half uur krachttraining doet dat wel. De Koning legt uit wat je zelf kunt doen en hoe je een routine opbouwt met simpele oefeningen”.

Na de presentatie kunnen alle aanwezigen meedoen aan een work-out van Judith Aalfs, specialist in 60-plus trainingen. De training is voor alle niveaus toegankelijk. Aalfs wordt ondersteunt door Kim die alle oefeningen meedoet op een lichter niveau met ondersteuning van een stoel. Trek gemakkelijke kleding aan. Na afloop van de training is er koffie en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de fysiotherapeut.

Aanmelden voor deze gratis open dag kan via info@sixtyupforce.nl Meer informatie is te vinden op www.sixtyupforce.nl

advertentie
advertentie