Afbeelding
WIJ Heemstede

Opening nieuw skatepark Sportparklaan

Activiteiten

HEEMSTEDE Al een tijdje wordt er gebouwd aan een nieuw skatepark op het Sportpark aan de Sportparklaan. De skatebaan is nu klaar en wordt feestelijk geopend op zaterdag 25 juni. Iedereen is welkom om deze opening bij te wonen en/of de skatebaan uit te proberen.

Het nieuwe sportpark is er gekomen door een initiatief van de jeugd zelf in samenwerking met de gemeente Heemstede en jeugdwerker Mike Doodeman van Plexat WIJ Heemstede. Buiten sporten is belangrijker dan ooit. De technische staat van de oude skatebaan was verouderd en zorgde voor steeds hogere onderhoudskosten. Jongeren namen het initiatief voor een nieuwe skatebaan en werkten daarin samen met een professioneel bedrijf.

Het is een volwaardigere duurzame baan geworden, naar ‘het Hoofddorps model’: een doorgaande baan van obstakels waar je achter elkaar en door elkaar heen kan skaten. Met andere woorden: je hoeft niet in de rij voor een obstakel, de obstakels maken integraal deel uit van de baan.

PROGRAMMA 

14.30 tot 15.30 uur: try ‘n skate Nog nooit geskateboard? Iedereen is welkom om een keer te proberen skateboarden. Plexat heeft skateboards die onder begeleiding gebruikt kunnen worden. 

15.30 tot 16.00 uur: Het skateboard team van Revert & Skateon komt een leuke demo geven

!6.00 tot 16.20 uur: Officiële opening met afvaardiging van de gemeente. Onthulling naam skatepark door initiatiefnemers. Fotomoment Multi drop in door ‘alle’ skaters.

16.20 tot 17.00 uur: Besttrick competitie.

17.00 tot 18.00 uur: Skatejam, lekker iedereen aan het skaten en plezier voor 10.

Afbeelding
advertentie
advertentie