Een leuk (theater)uitje is voor sommige ouderen niet vanzelfsprekend meer.
Een leuk (theater)uitje is voor sommige ouderen niet vanzelfsprekend meer. pr

Vier het Leven neemt ouderen mee uit

Activiteiten

VELSEN ‘Samen uit, samen genieten’, dat is het motto van Stichting Vier het Leven. Het nieuwe culturele seizoen staat weer voor de deur en speciaal voor ouderen die nog graag uitgaan maar dat liever niet alleen doen of bijvoorbeeld behoefte hebben aan een ondersteunende arm, heeft Vier het Leven weer een gevarieerd cultureel aanbod samengesteld.

Vier het Leven is een landelijke goededoelenorganisatie die al 17 jaar met behulp van ruim 1.600 vrijwilligers mensen op leeftijd mee uitneemt. Want niet voor elke cultuurliefhebber is het makkelijk om uit te gaan. Het alleen gaan, het regelen van tickets of van het vervoer is voor ouderen vaak een struikelblok. Vier het Leven organiseert het hele jaar door compleet verzorgde culturele uitjes en regelt daarbij alles, zodat ouderen zorgeloos kunnen genieten; het vervoer, zitplaatsen in de foyer, de entreekaarten, de drankjes en prettig gezelschap. 

Het programma vanaf september is bekend, ouderen in deze regio kunnen met Vier het Leven onder andere naar de Philharmonie, Stadsschouwburg Haarlem en Velsen. 

In Kennemerland en omgeving heeft Vier het Leven een geweldig team enthousiaste vrijwilligers die ook allemaal cultureel geïnteresseerd zijn en graag uitgaan. Een vrijwilliger van Vier het Leven haalt maximaal drie ouderen thuis op, biedt waar nodig een helpende hand en houdt hen ook gezelschap tijdens de theatervoorstelling, film, het concert of museumbezoek. Van tevoren en tijdens de pauze drinken zij gezellig samen een drankje.

Vier het Leven nodigt mensen van 65 jaar en ouder, vader of moeder of oma of opa van harte uit om mee uit te gaan. Aanmelden kan geheel vrijblijvend en kosteloos bij Vier het Leven. Diegene krijgt dan alle informatie over bijvoorbeeld de kosten van de uitjes en het programma thuisgestuurd. Aanmelden kan via het landelijke telefoonnummer 035-5245156. Meer informatie is te vinden op www.4hetleven.nl.  

Afbeelding
advertentie
advertentie