Leer hoe je ter plekke een hut maakt.
Leer hoe je ter plekke een hut maakt. Joop Touw / BDU
EXCURSIE OP 13 AUGUSTUS

Overleven in het bos

Activiteiten

HEEMSTEDE Een wandeling in het bos is een ding, maar wat als je er meerdere dagen moet zien te overleven. Dat is de insteek van de excursie voor kinderen op zaterdag 13 augustus. 

D excursie is bedoelt voor kinderen die willen leren hoe je in de natuur kunt overleven. Op de zaterdag leert de boswachter de deelnemers hoe je dit het best aanpakt. Hoe blijf je droog? Hoe vind je eten en drinken? Hoe vind je de weg in zo’n groot bos? De boswachter leert hoe je een hut kunt bouwen met de materialen die in het bos aanwezig zijn. Verder vertelt hij hoe je je analoge horloge kunt gebruiken om te navigeren, dat een lisdodde best lekker is en hoe je uit een berketak drinken kunt halen.

Wie meegaat op de excursie neemt een analoog horloge (met wijzertjes), kompas en loepje (vergrootglas) mee. Trek kleren aan die tegen een stootje kunnen. Draag beschermende kleding tegen de beestjes en stekels. Vaders en moeders mogen (gratis) meebouwen, maar kunnen ook even langs gaan in het voormalige Juffershuis, Gasterij Leyduin.

Reserveren is verplicht. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. De excursie duurt van 10.00 tot 12.00 uur en het vertrekpunt is Juffershuis / Gasterij Leyduin, Tweede Leyweg, Vogelenzang (10 minuten lopen van parkeerplaats Leyduin). Reserveren/aanmelden kan  via landschapnoordholland.nl.

advertentie
advertentie