Marga Verheije in Moestuin Leyduin.
Marga Verheije in Moestuin Leyduin. Trefpuntcafé Bennebroek | pr

Trefpuntcafé Bennebroek: ‘Het geluk en belang van zelf je groente oogsten’ door Marga Verheije

Activiteiten

BENNEBROEK Het Trefpuntcafé Bennebroek opent 7 oktober de deuren voor de eerste avond van het nieuwe seizoen. Marga Verheije, tuinder van Moestuin Leyduin, vertelt over de natuur en de samenleving dichtbij huis.

Tien jaar geleden werd de verwaarloosde moestuin van buitenplaats Leyduin omgetoverd in een prachtige zelfoogsttuinderij waar elke week meer dan 250 aandeelhouders komen om hun eigen groente, bloemen en kruiden te oogsten. 

Maar dat niet alleen: ze oogsten er ook geluk, genieten van de zoemende insecten, gesprekjes met andere oogsters, eten met het seizoen en voelen zich verbonden met dit stukje aarde. Voor de tuinders staat een gezonde bodem, biodiversiteit, meebewegen met de natuur en minimale inzet van grondstoffen centraal. Marga Verheije coördineert samen met Marja Dijkzeul de werkzaamheden die nodig zijn om dit allemaal mogelijk te maken. Zij kan hierover met passie vertellen en gaat graag in op vragen. 

Het wordt een avond over het belang van weten waar je eten vandaan komt en de bijdrage die dat kan leveren voor een toekomstbestendige landbouw. 

De Trefpuntcafézaal gaat om 20 uur open met koffie of thee. Het programma start om 20.30 uur en loopt tot 22 uur met aansluitend nazit. Het Trefpuntcafé is gevestigd in Akonietenplein 1.

advertentie
advertentie