Nieuw boek van Nienke Beintema: De Zeearend

7 feb, 09:00 Dieren
PR Nienke Beintema
Nienke Beintema
Nienke Beintema

HEEMSTEDE Nienke Beintema uit Vogelenzang heeft opnieuw een boek heb geschreven, dit keer in de populaire Vogelserie van uitgeverij Atlas Contact. Het verschijnt op vrijdag 12 februari en is dan verkrijgbaar bij de boekhandel, zoals Boekhandel Blokker. “Het boek interesseert wellicht Heemsteedse lezers omdat de Waterleidingduinen ook een rol spelen in het boek”, zegt Beintema.

ZEEAREND De grootste roofvogel van de Lage Landen broedt sinds 2006 in ons land en is sindsdien met een spectaculaire opmars bezig. In 2020 waren er al twintig broedparen; in totaal kropen er in Nederland al meer dan honderd jonge zeearenden uit het ei. Hoe kan dat in vredesnaam, in een land waarin de biodiversiteit zo schrijnend onder druk staat? En waarom vinden wij die zeearend nu allemaal zo prachtig, terwijl we hem een eeuw geleden nog achteloos uit de lucht schoten? Daarover gaat dit boek. Beintema ging op pad met boswachters, onderzoekers, een kunstenaar en een fotograaf om deze vragen te beantwoorden. In de Nederlandse zeearendgebieden, van Biesbosch tot Zuidlaardermeer – maar ook in Noorwegen, Duitsland en ..

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 okt, 11:50 Duizenden werklozen maar geen personeel
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 27 sep, 10:49 Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 20 sep, 10:30 Steeds meer laadpalen, maar kan dat niet anders?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 sep, 15:19 Lekker onbespied leven is een utopie geworden: ‘al scoort Heemstede middelmatig’
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 4 sep, 11:29 Eisen aan rijscholen om wachttijden te verkorten
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 29 aug, 08:44 Steeds meer mensen worden ouder dan 100 jaar

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.