Een warmtepomp voor een duurzamer energieverbruik.
Een warmtepomp voor een duurzamer energieverbruik. Foto: Pixabay
Duurzaam Heemstede

Wethouder roept op tot isoleren en verlagen energieverbruik

Duurzaamheid

HEEMSTEDE Duurzamer leven kan door minder kopen, hergebruik en voorzichtig omgaan met energie. Maandagavond 3 oktober opende wethouder Anneke Grummel een reeks informatieavonden georganiseerd door de coöperatie Heemsteeds Duurzamer in samenwerking met de gemeente over mogelijkheden voor verduurzaming van woningen. 

WINST De insteek is bewoners in groten getale te voorzien van antwoorden op hun vragen omtrent het omlaag brengen van energieverbruik, subsidie- en isolatiemogelijkheden, de aanschaf en opbrengsten van zonnepanelen, en de warmtepomp die vanaf 2026 verplicht is bij aanschaf van een nieuwe ketel.
Wethouder Grummel riep met name op tot isoleren en energiebesparing. “Daar valt in Heemstede met een groot bestand van relatief grote en oude huizen zowel voor het milieu als de portemonnee de meeste winst te behalen.”

AANMELDEN Dit was de eerste in de reeks avonden. De komende avonden vinden ook plaats in het raadhuis op 26 oktober, 8 november en 1 december.  Aanmelden kan via heemsteedsduurzamer.nl.

advertentie
advertentie