De basisschoolkinderen bij het onthullen van de borden.
De basisschoolkinderen bij het onthullen van de borden. Ellen Toledo
Nationale Klimaatweek

Tien borden met tips onthuld

Duurzaamheid

HEEMSTEDE Tijdens de Nationale Klimaatweek van 31 oktober tot en met 6 november organiseert de Gemeente Heemstede dagelijkse acties om inwoners, ondernemers, organisaties en de jeugd te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.

TIPS Maandag 31 oktober gaf wethouder Anneke Grummel de aftrap van de Nationale Klimaatweek in Heemstede. Samen met kinderen van basisschool Icarus en de Voorwegschool onthulde ze op de Binnenweg tien borden, oftewel de ‘Walk of Change’. Op de borden staan afbeeldingen met pakkende teksten hoe er door bewuster te leven een bijdrage geleverd kan worden aan minder CO2 -uitstoot en meer energiebesparing. Bijvoorbeeld door te gaan ‘autodelen’, tegels te vervangen door vaste planten voor een betere afvoer van regenwater, verspilling voorkomen door kapotte spullen te repareren, het gasverbruik verlagen door woningisolatie, een insectenhotel plaatsen om de natuur en de dieren te helpen, korter te douchen, vaker de fiets te pakken, GFT afval scheiden,een boomspiegel adopteren om de buurt groener te maken of je te laten adviseren door een energiecoach.

KINDEREN Wethouder Grummel verwelkomde de zestig kinderen en vertelde ontzettend blij te zijn met hun komst. “Vandaag is de officiële opening van de klimaatweek. Ik ben wethouder van energie en klimaat en daarin vind ik jullie de állerbelangrijkste reden waarom wij werken aan een beter klimaat”, legt ze uit. “Grote bedrijven, de overheid maar ook mensen zoals jij en ik kunnen van alles doen voor een beter klimaat. Korter douchen, vegetariër worden, afval beter scheiden. Allemaal kleine dingen die helpen om met z’n allen te zorgen voor júllie toekomst. Hebben jullie daar zelf nog een idee over?”.
De kinderen hoefden daar niet zo lang over na te denken. “Elektrische auto’s in plaats van op benzine,een elektrisch kacheltje zodat de verwarming minder vaak aan hoeft, afval opruimen van de straat”. De wethouder vindt het allemaal goede ideeën. “Ik ben trots op jullie. En al dat soort dingen hebben we hier verzameld in de ‘Walk of Change’. Daarna werd er gezamenlijk afgeteld en werden de borden onder luid gejuich onthuld.

Ellen Toledo

advertentie
advertentie