Landgoed Woestduin.
Landgoed Woestduin. Engel & Völkers

Duurste huis van Vogelenzang verkocht

Economie

HEEMSTEDE Engel & Völkers Kennemerland heeft Landgoed Woestduin, een bijzonder historisch landgoed van ruim 18.000m2 in Vogelenzang, binnen anderhalve maand verkocht. Het is daarmee het op één na duurste huis verkocht in regio Kennemerland van de afgelopen twee jaar en het duurste huis van Vogelenzang. De vraagprijs was ruim 4 miljoen euro.

RIJKE GESCHIEDENIS Het bijzondere landgoed tussen binnenduinrand en Leidsevaart kent een rijke geschiedenis. Al in de zestiende eeuw stond op deze plek een buitenplaats, waar rijke Amsterdamse kooplieden het ’s zomers aangenaam toeven vonden. Vanaf 1901 werd de hofstede geëxploiteerd als hotel-restaurant. De eigenaar liet een paardenrenbaan aanleggen, de eerste en mooiste van Nederland, naar een ontwerp van de befaamde Haarlemse landschapsarchitect Leonard A. Springer. In 1954 kocht NV Cacaofabriek De Zaan het verouderde witte herenhuis, liet het slopen en gaf de Amsterdamse architect D. Romeyn opdracht een luxe villa te bouwen. 

In juni van dit jaar is het landgoed bij Engel & Völkers Kennemerland in portfolio gekomen. Door de intensieve aanpak en bijzondere marketinginspanningen was er direct veel animo. 

VREUGDEDANSJE Makelaar Olivier Vuursteen, sinds januari 2020 bij Engel en Völkers Kennemerland, over deze verkoop: “Laat ik voorop stellen dat ik iedere verkoop als een uniek proces ervaar, ongeacht de vraagprijs. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik stiekem een klein vreugdedansje op kantoor heb gedaan. Het is tot op heden mijn bestverkochte object in mijn loopbaan als makelaar. Met een goed glas champagne heb ik deze bijzondere verkoop met het team gevierd.”

Wie stiekem toch nog even binnen wil kijken, kan dat (nog even) doen via Funda.

advertentie
advertentie