Parade van Historische Racewagens trekt door Zandvoorts centrum

19 jul, 07:30 Evenementen
Wijnand Burger/BDU
Het was druk in het centrum rondom de historische racewagens.
Het was druk in het centrum rondom de historische racewagens.

ZANDVOORT In het weekend van 15, 16 en 17 juli vond de Historic Grand Prix plaats op het circuit van Zandvoort. Traditie is dat de klassieke racewagens op zaterdagavond een parcours door het dorp afleggen. De wagens parkeren daarna in het centrum en kunnen door iedereen van dichtbij bewonderd worden. Helaas kon dit door de coronacrisis twee jaar lang niet doorgaan. Maar zaterdagavond 16 juli trekt de parade als vanouds weer door het dorpHet is gezellig druk in het centrum en er is veel muziek. De terrassen zijn overvol.

In 1938 wordt de eerste autorace op een stratencircuit in het dorp gereden. In 1939 volgt de tweede, maar daarna gooide de oorlog roet in het eten. De hotels en villa’s aan de boulevard worden gesloopt en de stenen worden gestort op de plaats in de duinen waar nu het circuit ligt. De burgemeester van Zandvoort kreeg toen voor elkaar dat er van de stenen een brede weg gemaakt werd, zogenaamd als paradeweg. Zo verschijnt het rechte stuk van het circuit, die later afgemaakt wordt tot een baan van 4226 meter. Het circuit is daarna vier keer aangepast aan de veranderende eisen, maar de lengte blijft altijd ongeveer 4300 meter.

PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 13 aug, 11:16 Zakkenrollers vooral actief op festival en in winkelstraat
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 3 aug, 09:00 De haat-liefdeverhouding met het pontje
PREMIUM
Afbeelding
Overig 30 jul, 10:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Evenementen 19 jul, 07:30 Parade van Historische Racewagens trekt door Zandvoorts centrum
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 17 jul, 11:30 Zandvoort Noord en Nieuw Noord afgesloten tijdens Grand Prix
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 16 jul, 11:30 Gemeenten lopen tegen grenzen aan bij opvangcapaciteit Oekraïners

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.