Het Voorwegkoor onder leiding van dirigent Bas van Splunter en pianist Jasper Zwank
Het Voorwegkoor onder leiding van dirigent Bas van Splunter en pianist Jasper Zwank Ellen Toledo

Festival ‘Heemstede 1909’ geslaagd: publiek getrakteerd op culturele middag in Pinksterkerk

Evenementen

HEEMSTEDE In vervolg op de succesvolle eerste editie van vorig jaar september op het Wilhelminaplein in Heemstede, organiseerde Harmonieorkest St Michaël zondag 18 september voor de tweede keer het gratis Festival Heemstede 1909, dat verwijst naar het jaar waarin de harmonie werd opgericht. 

Ellen Toledo

Vanwege de slechte weersverwachting besloot de organisatie een paar dagen tevoren het festival niet in de openlucht te houden, maar te verplaatsen naar de Pinksterkerk aan de Camplaan. Dat bleek een goede beslissing te zijn, gezien de regen die de hele dag met bakken uit de lucht viel. Nieuw dit jaar was de samenwerking met het culturele platform BeleefHeemstede, waarbij veel Heemsteedse culturele gezelschappen zijn aangesloten. 

20 MINUTEN Rond half twee begon de zaal in de Pinksterkerk behoorlijk vol te lopen. Er waren klapstoeltjes klaargezet voor het publiek die al snel allemaal bezet waren. Zelfs de tafeltjes langs de kant werden gebruikt om op te zitten en anderen bleven gewoon staan. In de hal waren kraampjes waar diverse culturele organisaties zichzelf presenteerden. De middag werd geopend en aan elkaar gepraat door Heer van Heemstede Adriaan Pauw (Fred Rosenhart) en zijn vrouw Anna van Ruytenburgh (Ada Vinken) van Living History Kennemerland. Op humoristische wijze stelden zij de Heemsteedse cultuurgezelschappen voor aan het publiek, die allen een optreden van 20 minuten gaven. 

GRANDE FINALE Harmonie St. Michaël beet het spits af met licht klassieke muziek onder leiding van dirigent John Brouwer. Daarna verzorgde het Voorwegkoor onder leiding van dirigent Bas van Splunter en pianist Jasper Zwank een muzikaal optreden van bekende en vrolijke popsongs. Leerlingen van Dans en Balletstudio Jolein gaven een paar spetterende dansdemonstraties. Marieke Reehoorn van Lilaluna Verteltheater droeg een speciaal voor het festival geschreven verhaal voor over Adriaan Pauw en Popkoor Voice Collective verzorgde een optreden met leuke, swingende songs. De middag werd afgesloten met een grande finale van alle deelnemende partijen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie