Met het hilarische 'Tobbetje steken' kon jong en oud mee doen.
Met het hilarische 'Tobbetje steken' kon jong en oud mee doen. Annemiek Cornelissen/BDU

Vogelenzangse buurtdag een succes met diverse activiteiten voor jong en oud

Evenementen

VOGELENZANG Zaterdag 24 september was het officieel Nationale Burendag. Stichting Vogelvrij heeft er echter voor gekozen haar festiviteiten een dagje later te plannen en wel op zondagmiddag 25 september. Voor alle dorpsgenoten was er gezorgd voor een programma met een aantal gezellige activiteiten. Zo stond ook de ‘family mudrun’ op het weiland weer op het programma. Tijdens dit prutconcours konden jong en oud een parcours afleggen en hiermee was niet teveel gezegd, want één van de opa’s besloot ook zijn beste beentje voort te zetten en deed enthousiast mee. Waarschijnlijk net iets te enthousiast, want zijn gebit vloog ineens uit zijn mond, tot groot hilariteit van de aanwezigen.

Annemiek Cornelissen

Voorafgaand aan het prutconcours was er een warming up die werd verzorgd door Marscha Bouman en daar werd door de meeste deelnemers aan meegedaan. Zo dansten zij zich warm voor deze activiteit, waaraan geen wedstrijd was verbonden, alleen een grote dosis fun en gezelligheid. Langs het parcours werd veelvuldig aangemoedigd. Het was leuk om te zien hoe de deelnemers hun best moesten doen om de hindernissen te nemen en languit in de modder vielen, hetgeen natuurlijk ook de bedoeling was van een dergelijke activiteit. De brandweer was weer present om hen na afloop af te spuiten en zo was er geen vuiltje meer aan de lucht. 

We kunnen weer terug kijken op een geslaagd geheel.

Na dit parcours stond de traditionele bingo weer op het programma en hier was weer veel belangstelling voor. Er waren weer leuke prijsjes te winnen en ook was er een loterij. De kinderen konden zich laten schminken, maar mochten ook cupcakes versieren. De duofiets van de Stichting Wind in je haren was van de partij en daarop kon door de liefhebbers een ritje worden gemaakt. Vanaf 15.00 uur was er weer het spannende en hilarische ‘Tobbetje steken’. Ook dit was een activiteit voor jong en oud. 

Eten en drinken werd dit jaar verzorgd door verschillende ‘foodtrucks’. Zo waren er poffertjes, pizza, nacho’s, sate en ijs. Muziek werd verzorgd door Ben Weijers van Drive-in-show Dynamite. Als klap op de vuurpijl was ook het Blaaskap de Keientoeters uit Noordwijkerhout present en zij slaagden er zeker in het sfeertje erin te brengen. Het was een drukte van belang en dat was zeker ook te wijten aan het prachtige weer. Volgens Marieke Rolvers van Vogelvrij waren er ongeveer 300 dorpsgenoten van de partij. “Daar zijn we super blij mee, we kunnen weer terug kijken op een geslaagd geheel. Het is toch een jaarlijks terugkerend gebeuren, waar het hele dorp warm voor loopt”. 

SAAMHORIGHEID Vogelvrij organiseert jaarlijks een drietal activiteiten. In het voorjaar is dat het mozaïek festival en op de zondag voor de kerst staat de herdertjestocht weer op het programma. “Dat is steevast een superleuke activiteit. De saamhorigheid is groot. We zetten een grote kerstboom neer en gaan dan zingen, een glaasje gluhwein of warme chocolademelk erbij, gewoon lekker samenzijn. Ook tijdens deze burendag staat verbinding altijd centraal. Jong en oud samen activiteiten doen, iets mooiers is er toch eigenlijk niet”, aldus Rolvers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie