Afbeelding
Grote Clubactie

Elf clubs uit Heemstede doen mee met Grote Clubactie

Maatschappelijk

HEEMSTEDE Elf verenigingen uit Heemstede gaan vanaf zaterdag 19 september loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 

Dit jaar doen in de gemeente Heemstede de volgende clubs mee: Heemsteedse Reddingsbrigade, Vereniging Scouting St. Paschalis Baylon, Sportvereniging Volhardt en Werkt, HollandSchermen, HSV De Kampioen, Scouting NJV De Haven, Honk- en Softbalvereniging RCH-Pinguins, Racingclub Heemstede, GSV-Heemstede, Tafeltennisvereniging HBC en SV Het Spaarne. In Heemstede lukte het de verenigingen vorig jaar om in totaal 13.809 euro op te halen.

ZANDVOORT In de gemeente Zandvoort doen de volgende clubs mee: O.S.S., Basketballvereniging The Lions en de Zandvoortsche Hockey Club. 


VERANTWOORD LOTEN VERKOPEN Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

OPBRENGST Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van 3 euro gaat 80 procent, dit is 2,40 euro direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.


PRIJZENPOT Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10.

MEEDOEN Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de 1.000 en 15.000 euro op. Aanmelden kan nog steeds. Voor meer informatie, kijk op clubactie.nl of bel 013 - 455 28 25.

advertentie
advertentie