Frederique van Meygaarden bezorgt de brieven bij Kennemerhart.
Frederique van Meygaarden bezorgt de brieven bij Kennemerhart. Sparrenbosschool

Sparrenbosschool groep 8 schrijft brieven voor eenzame ouderen

Maatschappelijk

BENNEBROEK Frederique van Meygaarden van groep 8 van de Sparrenbosschool kwam drie weken geleden bij haar juf met een goed initiatief. Ze dacht aan alle ouderen in de buurt die door corona eenzaam/eenzamer waren en wilde hen een hart onder de riem steken. Ze bedacht een plannetje en in dat plannetje stond dat ze met alle kinderen uit haar groep, die dat ook wilden, brieven konden schrijven. Deze brieven zou zij dan gaan langs brengen bij ouderen in de buurt. 

Bianca van der Linden, leerkracht groep 8: “Ik heb haar in de klas tijdens de taallessen de regie gegeven en ze heeft de klas enthousiast gekregen. Ze gingen direct aan de slag. Ze schreven voornamelijk over leuke dingen, want er is op het moment wel genoeg aan de hand in de wereld. Allerlei dagelijkse activiteiten in het leven van de kinderen kwam aan bod. Ook zijn veel kinderen benieuwd hoe het met de lezers gaat. Vermaken ze zich een beetje? Mag er nog visite komen? Of zitten ze veel alleen?”

Frederique heeft het woonzorgcentrum Kennemerhart gemaild en gebeld en met de leidinggevende afgesproken dat zij de brief op (natuurlijk) een coronaproofwijze mocht langsbrengen. Donderdag 12 november mocht zij de brieven in de brievenbus gooien. De receptioniste zou ervoor zorgen dat de brieven bij de ouderen aankwamen. 

Van der Linden: “Wij zijn natuurlijk super trots op Frederique en groep 8. Zo betrokken en empatisch naar de ouderen in hun omgeving.”

Frederique van Meygaarden.
advertentie
advertentie