Haring en korenwijn voor Veteranen als blijk van waardering

17 jun, 13:52 Maatschappelijk
Ellen Toledo
De veteranen Dave Broekema (l) en Dirk Teeuwen (r) smullen van nieuwe haring met burgemeester Astrid Nienhuis en Rinke van den Bor
De veteranen Dave Broekema (l) en Dirk Teeuwen (r) smullen van nieuwe haring met burgemeester Astrid Nienhuis en Rinke van den Bor

HEEMSTEDE Traditiegetrouw wordt in Heemstede een week voor de Landelijke viering van Veteranendag de lokale Veteranendag gevierd. Omdat er nog steeds beperkende maatregelen gelden vanwege de coronacrisis, kon dit net als vorig jaar niet uitgebreid gevierd worden. 

Om de Heemsteedse Veteranen toch een blijk van waardering te geven voor hun inzet in oorlogsgebieden in dienst van de vrede, mochten ze woensdag 16 juni op de weekmarkt een flesje korenwijn en een bakje nieuwe haring ophalen. In een feestelijk versierde kraam tegenover de visboer werden de oud- en jong-veteranen hartelijk ontvangen door burgemeester Astrid Nienhuis en Rinke van den Bor. 

LIBANON Ook Dirk Teeuwen, een jong-veteraan was uitgenodigd om zijn traktatie op te halen. Teeuwen is in 1982 als 19-jarige een half jaar uitgezonden geweest naar Libanon, een heftige periode die op hem een diepe indruk heeft gemaakt, een periode waar hij niet veel over praat. Twee jaar geleden raakte Teeuwen in het ‘Veteranencafé’ in Hee..

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 27 sep, 10:49 Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 20 sep, 10:30 Steeds meer laadpalen, maar kan dat niet anders?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 sep, 15:19 Lekker onbespied leven is een utopie geworden: ‘al scoort Heemstede middelmatig’
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 4 sep, 11:29 Eisen aan rijscholen om wachttijden te verkorten
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 29 aug, 08:44 Steeds meer mensen worden ouder dan 100 jaar
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 13 aug, 11:16 Zakkenrollers vooral actief op festival en in winkelstraat

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.