Afbeelding
FB Heemsteedse Reddingsbrigade

Heemsteedse Reddingsbrigade reist af naar Limburg

Maatschappelijk

HEEMSTEDE De Heemsteedse Reddingsbrigade is vandaag afgereisd naar Limburg om te ondersteunen bij onder andere evacuaties. Daar zijn straten, snelwegen en dorpen ondergelopen na stevig noodweer. Naar verwachting bereikt de Maas vanavond een recordhoogte, met standen van meer dan 5 meter boven normaal; de hoogste stand in100 jaar.

De Heemsteedse Reddingsbrigade maakt deel uit van de Nationale Reddings Vloot (NRV). De Heemsteedse Reddingsbrigade eenheid is samen met de andere regio-eenheden woensdagnacht opgeroepen. Hierop is het materiaal klaargemaakt en gecontroleerd en is de eenheid vandaag op weg gegaan.

Tientallen reddingswerkers uit verschillende regio’s in Nederland zijn donderdag aan het werk in Zuid-Limburg of opgeroepen om daar heen te komen. Het gaat om 24 eenheden van de Nationale Reddingsvloot (NRV), die in het door zware wateroverlast getroffen gebied onder meer helpen met het redden en evacueren van mensen. Ook Reddingsbrigades uit IJmuiden, Bloemendaal en Zandvoort laten weten dat ze klaar zijn voor vertrek naar Limburg.

advertentie
advertentie