Wethouder Struijf leest ouderen voor

5 okt, 08:30 Maatschappelijk
Ellen Toledo
Wethouder Sjaak Struijf leest het Voorleeslunchverhaal 'Altijd wat' voor aan ouderen op Plein1
Wethouder Sjaak Struijf leest het Voorleeslunchverhaal 'Altijd wat' voor aan ouderen op Plein1

HEEMSTEDE Op vrijdag 1 oktober tijdens Nationale Ouderendag vond de negende editie plaats van de Nationale Voorleeslunch. Door het hele land werden ouderen voorgelezen door bekende en onbekende Nederlanders in bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen. Een ideale activiteit om te laten zien hoe verbindend mooie verhalen kunnen zijn. Ook ouderen die door een visuele beperking niet goed meer zelf kunnen lezen, kunnen door voorgelezen te worden toch genieten van verhalen. Dit jaar werd het Voorleeslunchverhaal geschreven door Mensje van Keulen, getiteld ‘Altijd wat’. 

ALTIJD WAT Mensje van Keulen (1946) viert dit jaar haar 50-jarig schrijverschap en is de zevende schrijver op rij die het Nationale Voorleeslunchverhaal schreef. In Heemstede waren ouderen welkom op Plein1, waar wethouder Sjaak Struijf het verhaal ‘Altijd wat’ kwam voorlezen. Martha ter Heijden (vestigingsmanager Bibliotheek Zuid-Kennemerland) ontving de mensen met koffie en thee. Na een kort kennismakingsrondje waarin iedereen hun connectie met Heemstede even kort toelichtte, las wethouder Sjaak Struijf het verhaal van Mensje van Keulen voor, dat gaat over twee vriendinnen, Annie en Louise, die elkaar al heel lang kennen maar tegen een probleem in hun vriendschap oplopen. Niets mocht hun vriendschap beschamen en nooit z..

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 okt, 11:50 Duizenden werklozen maar geen personeel
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 27 sep, 10:49 Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 20 sep, 10:30 Steeds meer laadpalen, maar kan dat niet anders?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 sep, 15:19 Lekker onbespied leven is een utopie geworden: ‘al scoort Heemstede middelmatig’
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 4 sep, 11:29 Eisen aan rijscholen om wachttijden te verkorten
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 29 aug, 08:44 Steeds meer mensen worden ouder dan 100 jaar

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.