De Overstap heeft heel wat te vieren

21 jun, 09:00 Maatschappelijk
Annemiek Cornelissen
Rini Vijgenboom met Tony de chihuahua
Rini Vijgenboom met Tony de chihuahua

HEEMSTEDE De bewoners van De Overstap, 24 uurs zorg voor mensen met een verstandelijke beperking van de Stichting Philadelphia, kregen op vrijdag 17 juni toch wel een heel bijzonder feestje voorgeschoteld. Zo werd gevierd dat de nieuwgebouwde Overstap inmiddels alweer 12 en een half jaar oud is, maar ook al meer dan 50 jaar bestaat. En ook het feit dat sommige bewoners al vijftig jaar woonachtig zijn en dat is natuurlijk heel bijzonder. Het gebouw werd feestelijk versierd, er was muziek, lekker eten en wat nog leuker was dat iedere bewoner twee gasten mocht uitnodigen.

Volgens begeleiders Ingrid Smit, die al 42 jaar bij De Overstap werkzaam is en Christina Norde 22 jaar zijn de bewoners altijd voor een feestje te porren. “Wij hangen daar steevast een leuk item aan, zoals deze keer een aantal jubilea en het twaalf en een half jarig bestaan van het nieuwe gebouw. We hebben bewoners in de leeftijd van 30 tot 88 jaar en vele van hen wonen al jaren op de overstap. De kortste net een paar maanden maar de oudste al 50 jaar en zo gaan we langzaam naar beneden 49 jaar, 39 jaar en 36 jaar. Dat is een hele tijd, als bewoners eenmaal bij ons zijn gaan ze gewoon niet meer weg, zo fijn vinden ze het hier. Dat geldt ook voor het personeel. We hebben een paar collega’s die werken al 43 jaar en 42 jaar op de Overstap, ..

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 okt, 11:50 Duizenden werklozen maar geen personeel
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 27 sep, 10:49 Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 20 sep, 10:30 Steeds meer laadpalen, maar kan dat niet anders?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 sep, 15:19 Lekker onbespied leven is een utopie geworden: ‘al scoort Heemstede middelmatig’
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 4 sep, 11:29 Eisen aan rijscholen om wachttijden te verkorten
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 29 aug, 08:44 Steeds meer mensen worden ouder dan 100 jaar

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.