Afbeelding
Eigen Foto
GEVAAR VOOR WEGGEBRUIKERS

Noord-Holland gaat omgekeerde vlaggen verwijderen

Maatschappelijk

NOORD-HOLLAND In navolging van onder andere de provincie Zuid-Holland, heeft ook de provincie Noord-Holland nu laten weten dat ‘materialen die worden opgehangen aan of boven provinciale wegen worden verwijderd’. Hiermee wordt voornamelijk gedoeld op omgekeerde Nederlandse vlaggen die worden opgehangen in verband met het boerenprotest.

VRIJHEID De provincie Noord-Holland vindt vrijheid van meningsuiting een groot goed (Artikel 7 van de Grondwet), maar vindt ook dat de manier waarop die mening geuit wordt niet mag leiden tot gevaarlijke situaties. Materiaal dat op de weg kan vallen, kan leiden tot onveilige situaties.

GEVAAR De provincie Zuid-Holland maakte eerder al melding van een grote gescheurde vlag die terecht kwam op een auto. Een automobilist die met 80 kilometer per uur over de weg rijdt, kan dan in een schrikreactie een ruk aan stuur geven en zo zichzelf of andere weggebruikers in gevaar brengen. Om deze reden haalt de provincie materialen weg die zijn opgehangen aan bruggen en van lantaarn- en stoplichtpalen langs de provinciale wegen. Ook worden materialen verwijderd die camera’s blokkeren of verkeersborden aan het zicht ontnemen. Dit kan namelijk ook leiden tot gevaarlijke situaties.

BEDREIGINGEN In Zuid-Holland heeft de aankondiging van verwijderen geleid tot serieuze bedreigingen aan het adres van politici aldaar. De provincie gaat daar aangifte van doen.

advertentie
advertentie