De strijd tegen armoede begint bij goed onderwijs.
De strijd tegen armoede begint bij goed onderwijs. pr
Inzamelacties op 21 en 22 oktober

Kleding niet weggooien, maar inleveren

Maatschappelijk

REGIO Sam’s Kledingactie wordt dit jaar op 21 en 22 oktober gehouden. Gebruikte kleding en schoenen kan dan worden ingeleverd op diverse punten worden ingeleverd. 

TOEGANKELIJK De opbrengst gaat naar scholen In Burundi. De kleding wordt overigens verkocht aan sorteerbedrijven. Zij sorteren de kleding op soort, maat en kwaliteit. Herdraagbare kleding wordt getransporteerd naar landen buiten de Europese Unie. De kleding wordt op tweedehands markten verkocht tegen lage prijzen. Zo wordt kleding voor iedereen toegankelijk.

INLEVEREN Inleveren kan op 21 en 22 oktober bij de NH Kerk aan de Binnenweg 67 in Bennebroek. De Sam’s vrijwilligers zijn dan op vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot12.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen. Op zaterdag 22 oktober staan in Bloemendaal de Sam’s vrijwilligers van 10.00 tot 13.00 uur voor klaar bij de PG Bloemendaal en Overveen aan het Kerkplein 20. In Haarlem kan iedereen op deze dag van 9.00 tot 13.00 uur terecht bij de Moeder van de Verlosserkerk aan de Prof. Eijkmanlaan 48 en in Vogelenzang zijn de Sam’s vrijwilligers dan van10.00 tot 12.00 uur aanwezig bij de Parochie Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming aan de Kerkweg 2.

SPEELGOED Naast kleding en schoenen is er verder behoefte aan speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. De vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

BURUNDI Donaties komen ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in Burundi (Centraal-Afrika). Het krijgen van kwalitatief goed onderwijs is de beste manier om mensen uit extreme armoede te helpen. Kinderen die onderwijs krijgen kunnen hun eigen leven, maar ook dat van hun kinderen, aanzienlijk verbeteren. Ze krijgen zicht op een betere toekomst, mogelijk een baan, kunnen wat onafhankelijker worden en het komt de economie van het land ten goede. Met de donaties keren we het tij voor de toekomst van deze kinderen en kunnen in de gemeenschappen Mbuye en Bukeye, in de provincie Muramvya, ruim 45.000 kinderen kwalitatief goed onderwijs krijgen. 

INFO Voor alle informatie (ook voor wie zelf vrijwilliger wil worden) : samskledingactie.nl.

advertentie
advertentie