Het regenboogbankje moet nog afgemaakt worden.
Het regenboogbankje moet nog afgemaakt worden. Joop Touw / BDU
Van 7 tot en met 13 november

Week vol respect in Heemstede

Maatschappelijk

HEEMSTEDE Tijdens de landelijke Week van Respect staat Heemstede stil bij respect voor mens, plant en dier. In Heemstede laten we iedereen in zijn waarde en hetzelfde geldt voor de natuur en onze leefomgeving. 

PLEIN 1 Van 7 tot en met 13 november zijn er verschillende activiteiten. Inwoners worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Gedurende de hele week is er bij de bibliotheek in Plein1 een thematafel gewijd aan de Week van Respect. Daarnaast staan onderstaande activiteiten op het programma.

WOENSDAG Op woensdagmiddag 9 november van 12.00 tot 16.00 uur is er een  RespACTAct in Plein1 rond het thema respect, met koffiehoek om het gesprek hierover aan te gaan. Om 15.45 uur wordt het regenboogbankje op het plein officieel in gebruik genomen door burgemeester Astrid Nienhuis en wethouder Sam Meerhoff. 

DONDERDAG Donderdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag staat de waardering voor mantelzorgers centraal. Zij zijn persoonlijk uitgenodigd voor een speciaal programma met klankschalenconcert, lunch, historische wandeling en filmavond met afsluitende borrel.

VRIJDAG Vrijdag 11 november opent wethouder Meerhoff tussen  15.00 en 18.00 uur de Roze Kunstlijn. Verder zijn er dan muzikale optredens van Alexander van der Doorn en Astrid Nijgh. In de ochtend brengt het college van B&W,  op uitnodiging van de werkgroep Toegankelijkheid,  een bezoek aan KNGF Amstelveen, om de wereld van een slechtziende te ervaren en te begrijpen.

ZONDAG Zondag 13 november is de afsluitende dag. Tussen 13.00 en 17.00 uur is Daan Strang met 365 Clean Up Tour bij Plein1. Strang doet in 2022 met zijn 365 Clean Up Tour elke dag een ‘clean-up’. En op 13 november komt hij langs in zijn geboorteplaats Heemstede. Hij zal dan vertellen over zwerfafval en de invloed daarvan op de (lokale) omgeving. Daan Strang organiseert al ruim 7 jaar clean-ups en heeft onder andere twee jaar de hele Nederlandse kust afgelopen en schoongemaakt.

advertentie
advertentie