In 2020 was het raadhuis blauw in verband met het 75-jarige bestaan van de verenigde Naties.
In 2020 was het raadhuis blauw in verband met het 75-jarige bestaan van de verenigde Naties. Archief
Week van de Pleegzorg

Raadhuis niet in het groen

Maatschappelijk

HEEMSTEDE Van 2 tot en met 9 november is de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

TEKORT PLEEGGEZINNEN Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders daalde afgelopen jaar flink ten opzichte van het jaar daarvoor. Om ieder kind dat op pleegzorg wacht groen licht te kunnen geven zijn er 3.500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Zowel in deeltijd, kortdurend, als voor langere tijd. Tijdens de speciale week zetten Pleegzorg Nederland en de lokale pleegzorgorganisaties zich in om meer zichtbaarheid te geven aan dit probleem en meer mensen enthousiast maken voor het pleegouderschap. Alles met het doel ieder kind de mogelijkheid te bieden zo thuis mogelijk op te groeien.

GROEN LICHT Op dinsdagavond 1 november wordt het startsein gegeven voor de week met de #groenlicht-actie. Om 20.00 uur zal burgemeester Marcouch de Eusebiuskerk in Arnhem groen uitlichten. Hierna volgen vele gebouwen in Nederland ook in deze regio. Volgens de organisatie wordt ook het gemeentehuis in Heemstede groen uitgelicht. Maar dat bleek voorbarig van de organisatie, want het gemeentehuis werd gisteravond helemaal niet groen uitgelicht.

GROEN VOOR IRAN Opvallend is dat tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag het groen uitlichten van het raadhuis ook ter sprake kwam. Het raadslid Boeder (CDA) wilde dat graag om de inwoners van Iran een hart onder de riem te steken. Zoals dat ook is gebeurd in geel/blauw voor de inwoners van Oekraïne. Wethouder De Wit moest toen nog uitzoeken of groen überhaupt mogelijk is (”maar als je geel en blauw mengt wordt dat groen ... “)  . VVD bleek er niet meteen een voorstander van, omdat het gemeentehuis geen uithangbord van alles is en bovendien ‘is de situatie in Iran een binnenlandse aangelegenheid en dus anders dan die van Oekraïne’. Een beslissing werd toen niet genomen. 

NOG MEER GROEN Wellicht dat op 10 december het raadhuis weer groen kleurt. Dan is het Internationale Dag van de Mensenrechten. Vorig jaar kleurde Europa groen. In tientallen plaatsen door heel Europa brandden er groene lichten. Groene lichten vóór vluchtelingen en voor het respecteren van mensenrechten. En dan is het deze week ook nog eens Klimaatweek, dus er bestaat een kans dat voorbijgangers het groen niet meteen met pleegzorg associëren.

advertentie
advertentie