Afbeelding
Tamara Valkenier

Bijzonder bezoek op Elswout: Tamar Valkenier komt langs met kameel

Mensen

OVERVEEN Vanaf zaterdag heeft Buitenplaats Elswout tijdelijk een bijzondere gast: kameel Einstein, de kameel van avonturier Tamar Valkenier. Valkenier wandelt samen met haar kameel door Nederland ter promotie van haar boek ‘Fulltime Avonturier’. Ze zullen hier een tijdje logeren om even uit te rusten van de tocht die ze al gemaakt hebben. 

Voor Tamar is Elswout bekend terrein: ‘’Elswout was vroeger mijn achtertuin’’. Op haar achtentwintigste besloot sterrenchef en recherchepsycholoog Tamar Valkenier afstand te doen van al haar bezittingen en haar veilige leven. Ze koos voor het avontuur. Twee jaar lang fietste ze de wereld rond. Eerst in het ‘veilige’ Europa en daarna almaar verder. Ze reisde vier maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond en liep 600 kilometer door Jordanië.Einstein, de kameel zal logeren op het kleine stuk, het weiland achter het grote huis van Elswout.

Dinsdag zetten Tamar en kameel Einstein hun tocht weer voort naar het noorden. Via Instagram en Facebook blijf je op de hoogte, zie je waar ze zijn en kun je een dagje meelopen.

advertentie
advertentie