Afbeelding
Eigen Foto

Burgemeester Roest feliciteert zuster Engelien met 102e verjaardag

Mensen

AERDENHOUT Burgemeester Elbert Roest heeft dinsdag 30 november een bezoek gebracht aan klooster Alverna in Aerdenhout om zuster Engelien, met wie Roest een bijzondere band heeft, te feliciteren met het feit dat ze die dag de leeftijd van 102 jaar had bereikt. 

Volgens burgemeester Roest staat zuster Engelien ondanks de respectabele leeftijd van 102 jaar nog volop in het leven. “Ook op haar hoge leeftijd probeert zij er nog iedere dag voor anderen te zijn. In haar woorden: ‘De Heer heeft mij nog steeds nodig’. Zo breit zij kleertjes voor behoeftige mensen in de Oekraïne en speelt ze ook piano voor de 36 Zusters in het klooster. Wat mij natuurlijk ontroerd is dat ze regelmatig een kaarsje opsteekt om mij te ondersteunen in mijn werk. Een vrouw om van te houden”, zo liet de burgemeester na zijn bezoek aan het klooster weten.

Zuster Engelien hoopt in april haar 85-jarige intrede in Alverna te vieren. Burgemeester Roest hoopt dan ook van de partij te mogen zijn. ‘Deo volente’, zoals zuster Engelien zelf zegt. “Ik ben tenslotte geen honderd meer”.

Afbeelding
advertentie
advertentie