Het Groenendaalse Bos is een heerlijke plek om te wandelen.
Het Groenendaalse Bos is een heerlijke plek om te wandelen. Annemiek Cornelissen
Heemsteedse Vragenbingo

’Flink gehuild bij B&B vol Liefde’

15 september 2022 om 08:00 Mensen Heemsteedse Vragenbingo

HEEMSTEDE Vanaf deze week een nieuwe rubriek in de Heemsteeedse Courant: de Heemsteedse Vragenbingo. Journalist Annemiek Cornelissen gaat met een vragenlijst langs een Heemstedenaar en aan de hand van bingo-nummertjes wordt bepaald welke vragen beantwoordt worden. En dat voortaan elke week. Deze week met Christina van Norde. Zij is al 22 jaar begeleidster op de locatie De Overstap van de Stichting Philadelphia. 

14. Wat kocht je van je eerst verdiende geld?

Ik werkte bij de Vomar aan de Paul Krugerkade in Haarlem en verdiende 25 gulden. Van mijn eerste salaris kocht ik moderne kleding, een broek en een trui. Ik weet niet meer precies welke kleur, maar ik denk zwart of rood, want dat waren mijn lievelingskleuren.

10. Heb je wel eens een belangrijke vriendschap verbroken?

Jazeker, ik was heel teleurgesteld in die persoon. We hebben twintig jaar een vriendschap gehad en tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van gehad.

37. Als je een feest mag geven, wat voor feest zou dat dan zijn?

Een feest met Nederlandstalige feestmuziek. Dat heb ik zes jaar geleden al gedaan met familieleden. Ik had neven en nichten uitgenodigd, die je normaal bijna niet ziet, ook vrienden van vroeger en mensen waar ik naast heb gewoond. Ik was superblij, want mijn huis was gerenoveerd. Ik had voor het eerst van mijn leven centrale verwarming en dat wilde ik met iedereen delen. Ik had zelfs een zanger uitgenodigd, Peter Manier en dat was super leuk.

4. Wat is de beste deal die je in je leven gesloten hebt?

Om voor mezelf te kiezen en mijn relatie te verbreken, na 23 jaar met de vader van mijn kinderen. Dat is de beste stap geweest in mijn leven.

35. Voor welk dier ben je bang?

Ik ben panisch voor spinnen en muizen. Als er een spin in mijn slaapkamer zit ga ik mijn bed niet in. Ik ben ook een keer gestoken door een wesp, toen werd ik half verlamd.

3. Wat vind je het leukste aan Heemstede?

Daar hoef ik niet over na te denken, dat is het Groenendaalse Bos, een heerlijke plek om te wandelen en een kinderboerderij.

18. Welke slogan past bij jouw leven?

Wie niet sterk is moet slim zijn. Ik ben lichamelijk niet zo gezond en moet vaak nadenken over wat ik wel of niet kan doen, maar ook hoe je dat dan doet. 

28. Welke liedjes passen bij jouw leven?

‘Tegen beter weten in’, van Rob de Nijs, dat liedje zegt heel veel.

21. Wat was de laatste film, boek of televisieprogramma, waarbij je moest huilen?

Dat was bij B&B vol liefde. Daar was een stel bij elkaar gekomen, waarvan niemand dat had verwacht, dat het wat zou worden. Ik schoot helemaal vol en dacht wat is dit lief.

2. Met wie zou je wel eens een beschuitje willen eten?

Jeetje hoe heet die man ook alweer, Lee Asher van The Asher House. Ik vind het geweldig hoe hij die dieren opvangt. Als ik een hoop geld zou hebben zou ik ook zo’n dierenopvang beginnen in een stuk bos of op een stuk land en kom ik nooit meer in de stad.

40. Wat is je minst favoriete vervoersmiddel?

Een fiets, ik heb al 37 jaar niet gefietst.

26. Wat mis je in Heemstede?

Eigenlijk niets. Het is een mooi dorp, de Binnenweg is prachtig, de mensen zijn aardig en het is er heel fijn winkelen.

36. Hoe zou je de autobiografie van je leven noemen?

Ik denk dat ik wel een boek vol kan schijven over mijn leven. Ik zou het mijn ‘Ongemakkelijke levensloop’ noemen. Mijn leven is nooit makkelijk geweest en nog steeds niet.

12. Is er nog een doel in je leven, die je niet hebt bereikt?

Ik zou gelukkig willen zijn met een partner samen, zodat ik niet alleen oud hoef te worden.

7. Wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt?

Ik heb een liefdes-app gestuurd naar een manager in plaats van naar mijn toenmalige vriend. Gelukkig was het een vrouw en reageerde ze met ik denk dat deze niet voor mij is. 

20. Waar kunnen ze je middenin de nacht voor wakker maken?

Een broodje shoarma van Holyland, die is toch het lekkerste.

16. Als je een eigen winkel zou openen, wat voor winkel zou dat zijn?

De van Norde’s staan op de markt met bloemen en hebben ook winkels gehad, dus een bloemenwinkel. Toen ik ooit door het Arbeidsbureau werd getest, kwam daar zorg of bloemen en planten uit. Het is de zorg geworden.

1.Als je een grote prijs zou winnen, wat zou je dan het eerste doen?

Een opvang openen voor armlastige dieren.

38. Met welke bekende persoonlijkheid zou je een meet & greet willen hebben?

Met Walter Kroes. Ik was eens bij een optreden en had er eigenlijk geen zin in. Ik had net een slaapdienst gehad. Naast me stonden allemaal gillende meiden in blote jurken en ik zag er heel degelijk uit met een jurk en een sjaal om, omdat ik het koud had van vermoeidheid. Toch stond ik lekker mee te dansen en te zingen, totdat ik ineens hoorde zeggen, kijk dat kleine blonde schattige vrouwtje eens opgaan in de muziek. Dat zei Walter Kroes en hij zong speciaal voor mij Formidable en na afloop kreeg ik een kus op de wang en daar werd een foto van gemaakt. Deze heeft zelfs in de krant gestaan. Ik had hem daar graag voor willen bedanken, maar dat zal wel een droom blijven.

44. Wat is het beste aan wakker worden?

Dat is wakker mag worden.

8. Wat zou je wel eens over willen doen?

Ik had eerder voor mezelf moeten kiezen.

34. Wat zal je absoluut nooit doen?

Drugs gebruiken

advertentie
advertentie