"Er ligt altijd wel een bridgeboek op mijn nachtkastje."
"Er ligt altijd wel een bridgeboek op mijn nachtkastje." Annemiek Cornelissen
Heemsteedse Vragenbingo

’Zoveel mogelijk uit ‘t leven halen’

22 september 2022 om 10:54 Mensen Heemsteedse Vragenbingo

Elke week speelt Annemiek Cornelissen de Vragenbingo met een Heemstedenaar. De bingoballetjes bepalen welke vragen beantwoordt worden. Deze week met Bas de Jong, nu precies een jaar de centrummanager van winkelgebied Binnenweg/Raadhuisstraat.

14. Wat kocht je van je eerst verdiende geld?

Zo’n kleine cassetterecorder, waarmee je muziek kon opnemen van de radio. Die kostte toentertijd 175 gulden. Ik had een krantenwijk, daarvan kon ik het betalen, zo ging dat vroeger. Hoe de krant heette weet ik niet meer precies, maar we noemden het, het Heemsteedse Suffertje. 

23. Wat is het moeilijkste dat je ooit gedaan hebt?

Dat ik tijdens de crematie van mijn vader het woord moest nemen. Ik heb de boel aan elkaar gepraat en dat vond ik enorm lastig.

15. Waarom woon je in Heemstede?

Ik ben in Heemstede geboren en getogen. Op een gegeven moment ging ik in 1986 aan de Hogeschool van Breda toerisme studeren en ben ik daar voor vijf jaar gaan wonen. Ik had hier mijn sociale leven en Heemstede ligt heerlijk centraal bij Haarlem, Amsterdam, de zee, de duinen en het bos, dus ik ben teruggekomen. 

7. Wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt?

We gingen met het gezin op Wintersport naar Duitsland en had op de tomtom de plaatsnaam ingetoetst, dat dacht ik tenminste. Deze naam leek echter veel op de naam waar we eigenlijk heen moesten en op een gegeven moment stonden we in de middle of nowhere en er was geen sneeuw te bekennen. Al die tijd hadden we gewoon niet in de gaten gehad waar we in een gebied reden, waar alleen een vlak landschap was. Toen we in de straat stonden hadden we pas door dat er iets niet helemaal goed was gegaan. Daarna moesten we nog 250 kilometer tijden.

6. Is er iets of iemand waar je een bloedhekel aan hebt?

Ik heb een hekel aan oneerlijke mensen, die een dubbele agenda hebben. Bij mij is wat je ziet is wat je krijgt en dat verwacht ik van andere mensen ook. Niet dat ze het ene zeggen en het andere doen, daar houd ik helemaal niet van.

8. Wat zou je wel eens over willen doen?

De Middelbare school, daar heb ik wel een beetje een zooitje van gemaakt. Dat had iets sneller gekund, maar ik vond andere dingen veel leuker.

13. Welk boek ligt er op jouw nachtkastje?

Ik ben een fanatiek bridger. Er ligt altijd wel een bridgeboek op mijn nachtkastje. Ik bridge al vanaf mijn 17de of 18de en heb dat op vrij hoog niveau gedaan. Ik volg dat op de voet. 

44. Wat is het beste aan wakker worden?

Dat de nieuwe dag weer begint. Ik ben van Carpe Diem en het is fijn als je wakker wordt toch?

5. Heb je een geheim talent?

Of het echt een talent is weet ik niet, maar de mensen die me kennen weten dat ik in gezelschap echt aanwezig ben. Ik kan makkelijk ouwehoeren, maar wat ze niet weten is dat ik eigenlijk heel goed kan observeren en luisteren, zeker als ik met iemand één op één zit.

2. Met wie zou je wel eens een beschuitje willen eten?

Met Johan Cruijff, maar dat kan niet meer. Ik denk dat deze man voor iedereen een bron van inspiratie is geweest en het lijkt me fantastisch om daar ’s ochtends een boost van te krijgen.

40. Wat is je minst favoriete vervoersmiddel?

Momenteel is dat het vliegtuig. Vroeger was vliegen een feestje, maar vandaag de dag niet meer. Al die toestanden op Schiphol daar zit ik niet echt op te wachten. Ik ben dan ook blij dat ik in de coronatijd niet hoefde te vliegen.

3. Wat vind je het leukst aan Heemstede?

De diversiteit aan groen, winkels, sportvelden en cultuur. Het enige jammere vind ik dat het openluchtzwembad, waarmee ik toch wel echt ben opgegroeid, is verdwenen. Als ik een oproep zou mogen doen, dan zou ik die wel graag terug willen krijgen.

43. Zou je je voornaam willen veranderen?

Nee die past bij mij, lekker kort en bondig, een mooie naam, daar ben ik tevreden over.

9. Wat is je grootste ergernis in Heemstede?

Dat is niet alleen in Heemstede hoor, maar de elektrische snelle fiets, die je amper hoort. Die zijn heel gevaarlijk. Het mag van mij allemaal wel wat rustiger en men moet meer rekening houden met elkaar. De mensen hebben vaak een kort lontje, dat speelt ook in Heemstede.

1.Als je een grote prijs zou winnen, wat zou je dan het eerste doen?

Een heel groot feest geven met alles erop en eraan, met zoveel mogelijk mensen, die iets voor me betekenen. Hoe ver weg, ligt helemaal aan de grootte van de prijs.

29. Wat is het mooiste feestje waar je ooit geweest bent?

Dat zijn de feestjes van de vroegere Softbalvereniging De Pinguïns, het toernooi en de barbecue, die ieder jaar werd gehouden. Dan was het tot 6 uur of 7 uur in de ochtend feest.

4. Wat is de beste deal die je in jouw leven gesloten hebt?

Dat was tijdens mijn vorige werk bij de Koninklijke Nederlandse horeca, waar ik ervoor heb gezorgd dat bij alle grote pretparken enorme televisieschermen werden gehangen, waarop de files werden getoond. Zo konden de bezoekers een speciaal filemenu bestellen om de files terug te dringen. Dat was een mooie deal, die veel publiciteit heeft opgeleverd.

24. Heb je nog doelen in het leven?

Er nog zoveel mogelijk uithalen en zolang mogelijk van het leven genieten. En bovenal ervoor zorgen weg te blijven van de geraniums, zeg maar. 

advertentie
advertentie