"Heemstede is echt een dorp, dat voel je ook." Annemiek Cornelissen
Heemsteedse Vragenbingo

’Parachutespringen is echt vet gaaf’

29 september 2022 om 07:30 Mensen Heemsteedse Vragenbingo

HEEMSTEDE Elke week speelt Annemiek Cornelissen de Vragenbingo met een Heemstedenaar. De bingoballetjes bepalen welke vragen beantwoordt worden. Deze week met Angelien Jansen, zorgmedewerkster bij Kennemerhart.

39. Wat voor kledingstuk mag niet ontbreken in je koffer als je op reis gaat?

Een leuk jurkje en een bikini. Ik draag de laatste tijd steeds vaker een jurkje. Voorheen waren dat eigenlijk alleen maar broeken. Voor mijn werk doe ik een comfortabel jurkje aan, maar in mijn koffer zal ik zeker graag een aantal korte jurkjes doen. De strijkbout gaat dan zeker mee. Ik ga nooit zonder op vakantie, want ik heb een hekel aan kreukels in mijn kleren.

3. Wat vind je het leukst aan Heemstede?

Ik woon hier nu vijf jaar en ik heb het prima naar me zin. Het zijn gastvrije mensen, er zijn goede voorzieningen en ik woon in een fijne flat. Bovendien houd ik van de natuur en de omgeving, waaronder Groenendaal. De winkeliers op de Binnenweg zijn heel gemoedelijk, het is ons kent ons, Heemstede is echt een dorp, dat voel je ook. Dat is een heel verschil met Haarlem.

36. Hoe zou je de autobiografie van je leven noemen?

“Een goedgevulde overvolle rugtas”, ik heb aardig wat meegemaakt de afgelopen periode.

19. Wanneer had je voor het laatst een slapeloze nacht?

Nou die heb ik vaak hoor, vannacht nog. Dat komt door persoonlijke omstandigheden.

34. Wat zal je absoluut nooit doen?

Liegen tegen mensen.

12. Is er nog een doel in je leven, die je niet hebt bereikt?

Ik heb nog zoveel doelen. Ik wil een cursus Turks gaan voelen en ik zit momenteel in een herstelproces. Ik hoop da tik binnen dit proces nog wat stappen kan zetten. 

42. Wat is je favoriete lichaamsdeel?

Dat zijn mijn handen. Ik ben een doener en doe veel dingen met mijn handen.

6. Is er iets of iemand waar je een bloedhekel aan hebt?

Jazeker, dat zijn mensen die de kantjes ervan aflopen.

25. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd onderneem ik graag dingen, waar ik nieuwe energie van krijg, zoals wandelen, fietsen en activiteiten bezoeken, waar ik weer nieuwe mensen kan ontmoeten. Ik vind het leuk om te netwerken en creatief bezig zijn.

28. Welke liedjes passen bij jou leven?

Dat zijn liedjes die een kern van waarheid bevatten en liedjes met teksten die me raken, zoals “Voor altijd in mijn hart”. Dat is een liedje uit de musical Tarzan, als ik me verdrietig voel zet ik die keihard op. 

26. Wat mis je in Heemstede?

Iets voor de jeugd in de leeftijd van 12 tot 16 jaar.

27. Welke beroemdheid zou je willen zijn?

Francis van Broekhuizen, dat vind ik een geweldig mens. Ik ben laatst naar een boekpresentatie van haar geweest en ze heeft me geraakt.

35. Voor welk dier ben je bang?

Voor geen eentje.

5. Heb je een geheim talent?

Nee, ik doe gewoon altijd mijn ding.

1.Als je een grote prijs zou winnen, wat zou je dan het eerste doen?

Dan zou ik een ruige Hells Angel inhuren op een Harley Davidson en achterop springen voor een ritje. Dat is een wens die ik al heel lang heb en die zou ik als eerste in vervulling laten gaan.

37. Als je een feest mag geven, wat voor feest zou dat zijn?

Dan zou ik een feest geven met veel toeters en bellen, echt een knalfeest. Hoe gekker, hoe beter. Ik houd van lol maken en dat zou ik dan zeker gaan doen.

33. Wat is de meest grote uitdaging, die je ooit hebt volbracht?

Ik heb een keer parachute gesprongen, wat was echt vet gaaf. Dat stond toen op mijn bucketlist, samen met het behalen van mijn motorrijbewijs en het zetten van een tatoeage. Alle drie die dingen heb ik inmiddels gedaan, maar de parachutesprong was de gaafste. Ik wil altijd uit het leven halen wat er uit te halen is. Ik ben nu alweer begonnen aan een nieuwe bucketlist. 

31. Als je een papegaai had welk woord zou je die dan leren?

“Vooral doorgaan”, dat klinkt wel leuk.

16. Als je een eigen winkel zou openen, wat voor winkel zou dat zijn?

Geen standaard winkel. Ik ben altijd bezig om mensen te helpen. Als ze iets zoeken, dan maak ik ze heel graag wegwijs. Dat kunnen zoveel dingen zijn, een faciliteit, die ze nodig hebben, maar ook een product. Dan ga ik uitvissen, waar ze dat kunnen halen. Pas geleden zei een collega tegen me, daar moet je wat mee gaan doen, dus ik denk dat ik daarin dan een winkel zou willen starten. 

8. Wat zou je wel eens over willen doen?

De vakantie die ik samen met mijn twee kinderen heb gedaan, het was de eerste keer met zijn drietjes, lekker naar het buitenland.

11. Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Ik zou graag met de kinderen naar Kroatië willen. Ik heb veel over dat land gehoord. Er is groen, natuur, zee en cultuur en je kan er veel ondernemen.

20. Waar kunnen ze je middenin de nacht voor wakker maken?

Als mensen hulp nodig hebben kunnen ze me altijd bellen, het maakt niet uit hoe laat, ik spring zo mijn bed uit. 

24. Heb je nog doelen in je leven?

Mooie reizen maken en ervoor zorgen dat mijn kinderen een prachtige toekomst zullen hebben. Verder wil ik dat het punt waar ik nu sta zich nog verder ontwikkeld.

Door Annemiek Cornelissen

advertentie
advertentie