Afbeelding
Eigen Foto

Burgemeester Roest bezoekt diamanten bruidspaar De Zwart-Dobbe in Vogelenzang

Mensen

VOGELENZANG Het echtpaar A.C. de Zwart-Dobbe aan de Teylingerweg viert vandaag hun diamanten bruiloft. Om het echtpaar te feliciteren met deze heugelijke mijlpaal, bracht burgemeester Elbert Roest vrijdag een bezoek aan het echtpaar. 

Mevrouw De Zwart is geboren en getogen Vogelenzangse en groeide op aan de Margrietenlaan 1 (nu Zilkerduinweg). Dat huis werd na de oorlog afgebroken maar is wel vereeuwigd op een schilderij dat bij de familie aan de muur hangt (zie foto).

De heer De Zwart komt oorspronkelijk uit Rotterdam waar hij moest vluchten tijdens de oorlog. Hij werd liefdevol opgevangen bij een groot gezin in Hengelo in Gelderland, waar de familie nog steeds een zomerhuis heeft. Maar het meest verwant zijn ze toch aan Vogelenzang, waar ze het omkijken naar elkaar in de gemeenschap en sociale samenhang erg waarderen. “Zoals dat hoort bij een echt dorp”, aldus meneer De Zwart.

Ook geeft het echtpaar aan erg blij te zijn met de ondersteuning van Zorgbalans. “We doen nooit tevergeefs een beroep op die organisatie”, zo liet mevrouw De Zwart de burgemeester weten. 

Afbeelding
advertentie
advertentie