Jamil zou best James willen heten.
Jamil zou best James willen heten. Annemiek Cornelissen
Heemsteedse Vragenbingo

’Dat we veilig zijn is belangrijkste’

16 oktober 2022 om 07:10 Mensen Heemsteedse Vragenbingo

HEEMSTEDE Elke week speelt Annemiek Cornelissen de Vragenbingo met een Heemstedenaar. De bingoballetjes bepalen welke vragen beantwoord worden. Deze week een inwoner van Vogelenzang, omdat deze krant daar ook verschijnt: de uit Syrië afkomstige Jamil Tokmahjij, die er niet alleen woont, maar er ook een fietsenwinkel heeft: J&D Bikes. De bingoballenmolen heeft gedraaid en daar zijn deze week 16 vragen uit gekomen. Dit is aflevering 5 van deze rubriek.

36.Hoe zou je de autobiografie van je leven noemen?

Daar hoef ik eigenlijk niet lang over na te denken, dat is gewoon “Blij en dankbaar dat ik veilig in Nederland ben gekomen en hier mag wonen”.

43. Zou je je voornaam willen veranderen?

Ja dat zou ik wel willen, ik zou dat willen veranderen in James.

16. Als je een eigen winkel zou openen, wat voor winkel zou dat zijn?

Ik heb natuurlijk al een eigen winkel, waar ik blij mee ben, maar ik zou dan bijvoorbeeld een bedrijf met auto’s willen openen, waar ik niet alleen auto’s ga verkopen, maar ook repareren, dus een werkplaats erbij net als hier. Ik ben best wel technisch en als hobby sleutel ik nu al aan auto’s. Ik heb een MBO-opleiding techniek gevolgd aan het Nova College in Hoofddorp en daarna ben ik me gaan specialiseren in fietsen.

3. Wat vind je het leukst aan Vogelenzang?

De mensen, die zijn allemaal heel lief en vriendelijk, maar ook de rust, het is een fijn en gezellig dorp.6. Is er iets of iemand waar je een bloedhekel aan hebt?Ik heb echt nergens een bloedhekel aan, het enige is wat ik me kan bedenken is dat ik niet al het Nederlandse eten lekker vind. Zo houd ik bijvoorbeeld niet van stamppotten met aardappelen.

15. Waarom woon je in Vogelenzang?

We hebben hier een mooi huis kunnen krijgen, een rijtjeshuis, waar ik woon met mijn moeder en broertje, we voelen ons daar heel welkom en hebben lieve buren. Ook heb ik hier mijn zaak, zodat ik mijn brood kan verdienen.

27. Welke beroemdheid zou je willen zijn?

Max Verstappen, ik heb een grote bewondering voor die man, het lijkt me lekker om te kunnen racen zoals hij en dan nog op een podium kunnen staan. Ik kijk bijna iedere race.

20. Waar kunnen ze je middenin de nacht voor wakker maken?

Voor niets eigenlijk, ik blijf liever gewoon lekker slapen.

26. Wat mis je in Vogelenzang?

Eigenlijk niets, het centrum zou iets groter kunnen, met wat meer winkels en misschien wat meer inwoners, alles een beetje groter gewoon.

12. Is er nog een doel in je leven, die je niet hebt bereikt?

Dat zijn er heel veel. Dat we veilig zijn wat de alle belangrijkste en dat zijn we nu. Verder zou ik graag een eigen huis willen kopen en een gezinnetje willen hebben, een vrouw en kinderen, financieel afhankelijk zijn en echt gelukkig zijn.

11. Heb je wel eens een belangrijke vriendschap verbroken?

Ja heel veel, toen we naar Nederland vertrokken heb ik al mijn vrienden en familie achter moeten laten. Dat was niet gemakkelijk, maar het moest wel. We zijn op de boot gestapt en iedereen was daar eigenlijk nog. Dat moment zal ik nooit vergeten. Ik heb bijna geen contact meer met ze, want dat is enorm lastig. Hier moesten we opnieuw beginnen, ik heb gelukkig wel nieuwe vriendschappen gekregen hier in Nederland.

33. Wat is de meest grote uitdaging, die je ooit hebt volbracht?

Op de boot stappen naar Nederland. Gelukkig hadden we een redelijk veilige boot, waardoor het minder gevaarlijk was, maar de onzekerheid is enorm. Je weet niet wat je te wachten staat. Je gaat weg naar een hopelijk betere toekomst, maar je weet niet of dat inderdaad zo gaat zijn. Mijn tweede uitdaging was het starten van mijn eigen winkel, een pand vinden en een contract tekenen en het naar de KVK gaan en me in laten schijven. Daardoor werd het officieel en ik heb er nooit spijt van gehad, van allebei niet.

4. Wat is de beste deal die je in jouw leven gesloten heeft?

Het contract tekenen voor de winkel, maar ook de overeenkomst met Victoria fietsen, die ik ongeveer een maand geleden heb afgesloten. Daarmee ben ik officieel dealer geworden van dit merk. Daar ben ik heel blij mee, want het is niet gemakkelijk om dealer te worden, vooral tijdens de coronatijd. Er was één dealer in de buurt en die is gestopt, waardoor deze kans kwam.

44. Wat is het beste aan wakker worden?

Gewoon wakker worden en naar de winkel kunnen gaan, maar ik vind het ook lekker om wakker te worden tijdens vakantie, dan kan ik lekker uitslapen.

41. Als je wist dat de aarde zou vergaan, wat zou je dan nog een keer willen doen?

Een keer in de auto van Max Verstappen rijden.

39. Wat voor kledingstuk mag niet ontbreken in je koffer als je op reis gaat?

Een korte broek en een t shirt, want ik zou naar een warm land gaan en een jas voor als het zou gaan regenen.

14. Wat kocht je van je eerst verdiende geld?

Dat waren twee dingen, die kocht ik tegelijkertijd. Ik werkte toen bij een fietsenwinkel in Heemstede en ik kocht van mijn eerst verdiende geld gereedschap om zelf fietsen te kunnen repareren. Verder kocht ik een mountainbike. Die is wel oud nu, maar die heb ik nog steeds, die wil ik gewoon niet wegdoen. Ik fiets er nog steeds op. Ik ben er veel te veel aan gehecht.

Meedoen aan de Vragenbingo?

Wie ook eens mee wil doen aan de Vragenbingo: dat kan! Stuur een mailtje naar Annemiek Cornelissen (info@ac-media.nl odf bel 06-51841259) of neem contact op met de redactie van de Heemsteedse Courant via heemsteedsecourant@bdu.nl..

advertentie
advertentie