Rob van Dam doet bijna alles op de fiets.
Rob van Dam doet bijna alles op de fiets. Annemiek Cornelissen
Heemsteedse Vragenbingo

’Na vier keer Alpe d’Huez hielden mijn benen ermee op’

19 oktober 2022 om 08:52 Mensen Heemsteedse Vragenbingo

HEEMSTEDE Elke week speelt Annemiek Cornelissen de Vragenbingo met een Heemstedenaar. De bingoballetjes bepalen welke vragen beantwoord worden. Deze week is dit een inwoner van Vogelenzang, omdat onze krant daar ook verschijnt: Zanger Rob van Dam en tevens meester van groep 8 van Crayenester Basisschool uit Heemstede. De bingoballenmolen heeft gedraaid en daar zijn deze week 19 vragen uit gekomen. Dit is aflevering 6 van deze rubriek.


33. Wat is de meest grote uitdaging, die je ooit hebt volbracht?
Dat ik de PABO heb gehaald. Toen ik deze opleiding volgde ging er het een en ander mis bij de begeleiding, waardoor ik er langer over heb gedaan. Een vriendin heeft me geholpen met mijn scriptie en daar ben ik haar op de dag van vandaag heel dankbaar voor. Ik was zoals dat heet een zijinstromer. Het was voor thuis niet gemakkelijk dat ik mijn gezin moest combineren met werk en studie. Ik werkte drie dagen per week en ging twee dagen naar school. Het was allemaal een hele uitdaging. De bank waar ik werkte op de afdeling Midden en Kleinbedrijf ging reorganiseren en zij adviseerden me om te kijken naar een plan B. Voor mijn werk gaf ik een gastles voor een schoolklas ‘Bank voor de klas’ en na afloop riep de directrice van deze school me bij haar en zei is een PABO opleiding niets voor jou, moet je kijken hoe je net stond te stralen. Ik heb dit ingediend bij de bank en ze gingen akkoord. Dat was in 2017 en nu sta ik met veel plezier iedere dag voor de klas.


14. Wat kocht je van je eerst verdiende geld?
Dat was een keyboard. Ik werkte op het land in de Gladiolen en had daar een vaste baan. Ik was al muzikaal en kreeg orgelles. Dat vond ik op een gegeven moment heel oubollig worden. IK wilde wat anders en kocht een keyboard bij Herman Smit, de muziekwinkel in Hillegom.


16. Als je een eigen winkel zou openen, wat voor winkel zou dat zijn?
Ik heb vroeger in Amsterdam gewerkt. Daar zat op een hoekje een heel klein zaakje waar je koffie, thee en broodjes kon kopen. Toen dacht ik al dat zou wat voor mij zijn, iedere morgen goedemorgen zeggen tegen de klanten en hen een kopje koffie geven, een broodje en een krantje. En dan een gezellig praatje maken.


40. Wat is je minst favoriete vervoersmiddel?
Ik doe bijna alles op de fiets. Ik ga naar mijn werk op de fiets, maar ook in mijn vrije tijd pak ik de fiets. Dat vind ik het fijnste. Met de auto doe je er vaak drie keer zo lang over. Ik irriteer me soort van aan het verkeer, dus als ik zou moeten kiezen zou ik zeggen de auto, ook al is het heel makkelijk de auto te pakken als de regen met bakken uit de hemel komt of als je een weekendje weg gaat.


10. Heb je wel eens een belangrijke vriendschap verbroken?
Niet echt verbroken, maar er zijn wel vriendschappen verwaterd. Zo had ik op de lagere school een beste vriend en we zijn ieder een kant op gegaan en in dienst had ik een maatje. We spraken af elkaar te zien, maar dat is er nooit van gekomen.


23. Wat is het moeilijkste wat je ooit gedaan hebt?
Dat zijn eigenlijk drie dingen. Op de eerste plaats mijn vader en moeder wegbrengen en verder het beklimmen van de Alpe d’Huez. Na vier keer kon ik echt niet meer, toen hielden mijn benen ermee op.


39. Wat voor kledingstuk mag niet ontbreken in je koffer als je op reis gaat?
Een schone onderbroek.


24. Heb je nog doelen in het leven?
Ik wil gewoon een leuk, gezond, lekker leven, zowel privé, als in mijn werk en in de muziek.


26. Wat mis je in Vogelenzang?
Wat meer kansen voor de jeugd, zoals bijvoorbeeld op het gebied van huisvestiging. Vogelenzang is aan het vergrijzen. Het zou fijn zijn als er voor de jeugd wat meer betaalbare woningen komen.


25. Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Wandelen en fietsen.


13. Welk boek ligt er op jouw nachtkastje?
Een boek van Wilfried de Jong met kleine Wielerverhalen over wat hij heeft meegemaakt.

6. Is er iets of iemand waar je een bloedhekel aan hebt?
Ja! Mensen die achterbaks zijn en roddelen en over iemand praten in plaats van met iemand praten.


34. Wat zal je absoluut nooit doen?
Ik zou nooit meer gaan roken, daar ben ik jaren geleden mee gestopt.


28. Welke liedjes passen bij jouw leven?
‘Your song’van Elton John en een liedje dat ik zelf ooit in de studio heb opgenomen ‘In a quiet moment’ een cover van Rene Froger. De vertaling zegt eigenlijk al genoeg. Bij dit nummer denk je terug aan dingen die je hebt meegemaakt of mist.


21. Wat was de laatste film, boek of televisieprogramma, waarbij je moest huilen?
‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, ik zat met mijn partner Linda in de Bioscoop en we moesten samen huilen.


2. Met wie zou je wel eens een beschuitje willen eten?
Jennifer Aniston van van Friends.


17. Zonder welk voedsel zou je niet kunnen leven?
Dat is ongetwijfeld kip, kippenpoten, een halve kip, kip kerrie, dat vind ik een van de lekkerste dingen.


44. Wat is het beste aan wakker worden?
Dat als ik mijn ogen open doe, iemand naast me zie liggen, waarvan ik heel veel houd.


3. Wat vind je het leukst aan Vogelenzang?
Dat iedereen elkaar kent, de saamhorigheid, het praatje maken met elkaar en gedag zeggen, maar ook dat er leuke dingen worden georganiseerd. He tis een bruisend, leuk dorp en je kinderen kunnen hier veilig opgroeien.

Meedoen aan de Vragenbingo?

Wie ook eens mee wil doen aan de Vragenbingo: dat kan! Stuur een mailtje naar Annemiek Cornelissen (info@ac-media.nl odf bel 06-51841259) of neem contact op met de redactie van de Heemsteedse Courant via heemsteedsecourant@bdu.nl.

advertentie
advertentie