Afbeelding
Foto: pr / Bo Balsing
RTL Eigen Huis en Tuin op bezoek

Bijzondere tuin op televisie

Mensen

HEEMSTEDE Maandag 7 november is een prachtige tuin te bewonderen in het televisieprogramma RTL Eigen Huis en Tuin. Deze bijzondere tuin in Heemstede is van tuinontwerpster Angelique, zij leidt de kijkers langs de meterslange buitenkeuken, weelderige planten en fijne zithoekjes. 

VOLGERS De tuin heeft de afgelopen jaren een complete transformatie ondergaan. Sinds 1,5 jaar is de voortgang te volgen op haar Instagram account @we.love.gardens. Dit account blijft niet onopgemerkt, video’s veel bekeken worden (bijna 1 miljoen keer) door maar liefst 50.000 volgers die allemaal een hart voor tuinen hebben, waaronder bijvoorbeeld actrice Jessica Alba. RTL Eigen Huis en Tuin bracht daarom graag een bezoek aan Heemstede om het resultaat van de tuin op camera vast te leggen.

DIVERSITEIT Opvallend aan de tuin is de vijf meter lange buitenkeuken, gemaakt van dikke eiken balken en Portugese tegels. Het roze bloemetjes patroon is een opvallende stoere keuze, in combinatie met een natuurstenen wasbak en grote pizzaoven op brandhout. De heerlijke zitjes worden gebruikt om lekker te lezen en te luieren, belangrijke rustmomenten voor een jong gezin. Een gazon voor twee voetballende jongens en een lange brede border waar een grote diversiteit aan planten worden getest, wel zo fijn voor een tuinontwerper.

OPKNAPPER Vier jaar geleden heeft Angelique, samen met haar man en twee kinderen, binnen Heemstede een switch gemaakt qua woning. Een grote nieuwe uitdaging, het huis viel onder de noemer ‘opknapper’. De tuin moest gemoderniseerd worden en voldoen aan de wensen van een jong gezin: kunnen spelen en ontspannen. De tuin kreeg nieuwe functies, indeling en aankleding. Het gehele proces werd een echte passie, waardoor Angelique terug de schoolbank in is gegaan en de opleiding tot tuinontwerpester is gaan volgen op de Ontwerp Academie in Boskoop en ook haar bedrijf We Love Gardens is gestart.

UITDAGING “Ik kon met onze tuin niet zomaar een tuincentrum inlopen om wat beplanting aan te schaffen. Daar is 800 m2 te groot voor. Omdat we al creatieve beroepen hebben, was onze wens om dit graag zelf uit te denken en te ontwerpen. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dat gedaan. Het onderbouwen van een plan, het beoordelen van de grondkwaliteit, een oceaan aan mogelijkheden met beplanting … daar waar het anderen misschien afschrikt, vond ik het alleen maar uitdagender worden. Door het Instagram-account is alles in een stroomversnelling gekomen en krijg ik zelfs internationale vragen binnen voor samenwerkingen. Het maken van een droomtuin, hoe klein ook, is ontzettend leuk om daar mee bezig te zijn. Dit hele proces voelt als een cadeau”. De website van Angelique is welovegardens.nl

advertentie
advertentie