Mike Barnhoorn, medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Ons Buurthuis.
Mike Barnhoorn, medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Ons Buurthuis. Annemiek Cornelissen
Heemsteedse Vragenbingo

’Donald Ducks sparen voor m’n jongens’

11 november 2022 om 15:14 Mensen

HEEMSTEDE Elke week speelt Annemiek Cornelissen de Vragenbingo. De bingoballetjes bepalen welke vragen beantwoord worden. Deze week is dit een inwoner van Bennebroek: Mike Barnhoorn, medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Ons Buurthuis. De bingoballenmolen heeft gedraaid en daar zijn deze week 19 vragen uit gekomen. Dit is aflevering 9 van deze rubriek.

13. Welk boek ligt er op jouw nachtkastje?

Dat is geen boek, maar een tijdschrift: ‘Donald Duck’. Daar heb ik een abonnement op, gekregen van mijn schoonouders. Ik wil die gaan sparen voor mijn kleine jongens en later in gebundeld aan ze geven. Ik ben nu alweer anderhalf jaar bezig.

40. Wat is je minst favoriete vervoersmiddel? 

Dat is de bus, niet de bus op zich, maar de rompslomp eromheen. De wachttijden en dan soms nog inde regen en dan de abri’s die vaak niet werken omdat ze gewoon kapot zijn. De buschauffeurs vind ik altijd wel gezellig, ik maak altijd een praatje.

29. Wat is het mooiste feestje waar je ooit geweest bent?

Dat is mijn eigen trouwfeest met Annelies. Dat was in 2020 in Overveen bij ‘Klein Centraal’. Een heel feestelijke dag, waar ik nog steeds met heel veel plezier op terugkijk.

16. Als je een eigen winkel zou openen, wat voor winkel zou dat zijn?

Dan zou ik een groentezaak openen, waar ik een stukje passie in kwijt kan onder andere door het maken van meeneemmaaltijden en dagverse producten te verkopen. Maar ook bezig zijn met mensen, lekker overdag werken en een mooie etalage maken. Het is er nu ook de tijd voor om lekker met biologische groeten aan de gang te gaan.

3.Wat vind je het leukst aan Bennebroek?

Dat het kleinschalig is, een dorp dat ligt tussen allemaal drukte in. Het dorpse gevoel vind ik fijn en het stukje sociale controle, je kent elkaar allemaal en je kunt iets voor elkaar betekenen. Dat geefteen veilig gevoel.

20. Waar kunnen ze je middenin de nacht voor wakker maken?

Voor een goed gegrillde T-Bone steak, uit de Limousine-streek in Frankrijk. Die staat bekend om haar Limousine-koeien.

34. Wat voor kledingstuk mag niet ontbreken in je koffer als je op reis gaat?

Een schone onderbroek, dat vind ik het meest belangrijke. Ik neem altijd alleen maar een handtasje mee als ik weg ga en daar gaan voldoende schone onderbroeken en sokken in en een T- shirt en een broek. Die was ik dan wel ergens. Ik ben niet van de grote koffer.

6. Is er iets of iemand waar je een bloedhekel aan hebt?

Ik kan slecht tegen autoritaire mensen.

35. Voor welk dier ben je bang?

Ik ben bang voor het onverwachtse, een muis die plotseling wegschiet, dan schrik ik me rot. Als ik ze gewoon zie is het geen probleem, dan kan er ook eentje op mijn hand zitten.

44. Wat is het beste aan wakker worden?

Dat je weer mag, dat je weer door mag gaan, waar je de vorige dag bent geëindigd, dat vind ik heerlijk.

31. Als je een papegaai had welk woord zou je die dan leren?

Potsedikkiedozie, dat zeg ik ook altijd tegen mijn kinderen als ze iets doen wat niet mag. Dan herhalen ze dat woord en dat doen ze zo schattig, dat ik er eigenlijk niks meer mee kan en hun stoute gedrag gelijk vergeet.

43. Zou je je voornaam willen veranderen?

Nee.

42. Wat is je favoriete lichaamsdeel?

Dat zijn mijn handen, die hebben me gebracht waar ik vandaag de dag ben.

36. Hoe zou je de autobiografie van je leven noemen?

Een boek voor mijn jongens: “Papa vertelt”.

41. Als je wist dat de aarde zou vergaan, wat zou je dan nog een keer willen doen?

Een groot feest organiseren voor vrienden, familie en bekenden.

14. Wat kocht je van je eerst verdiende geld?

Dat was een videorecorder. Ik werkte bij Dreefzicht als kok en we krijgen toen nog iedere vrijdag een bruin envelopje met je loon. Met het eerst verdiende geld ging ik naar Valkenberg in de Grote Houtstraat en kocht ik de goedkoopste videorecorder, die er was, ik geloof dat die iets meer dan 600 gulden kostte. Mensen zeiden tegen me niet doen, niet zo’n goedkope, maar ik heb ‘m heel lang gehad. Het was er eentje van het Universum, dat weet ik nog precies, voor VHS banden, ook een reden die werd genoemd om het niet te doen, maar ik volgde mijn hart en VHS is altijd gebleven.

33. Wat is de meest grote uitdaging, die je ooit hebt volbracht?

Dat is hoe ik zelf in het leven probeer te staan en de uitdagingen die ik iedere dag weer tegen kom,maar ook hoe ik het beste naar boven weet te halen bij andere mensen.

37. Als je een feest mag geven, wat voor feest zou dat dan zijn?

Ik heb ooit in Sardinië gewerkt en daar een trouwfeest mogen meemaken, die drie dagen lang duurde. Zoiets zou ik ook willen doen, lekker met Annelies ons trouwfeest overdoen en drie dagenlang feesten.

12. Is er nog een doel in je leven, die je niet hebt bereikt?

Mijn grootste doel, die ik wil bereiken is mijn twee heerlijke jochies grootbrengen en daarnaast heb ik nog een aantal zakelijke doelen, die ik heel graag wil realiseren.

38. Met welke bekende persoonlijkheid zou je een meet & greet willen hebben?

Dat moet iemand zijn die het goed doet op het podium, zoals Youp van ’t Hek, puur omdat een cabaretier zo geweldig een verhaal kan vertellen met een rode draad erdoorheen met dagelijkse beslommeringen en dat zo uit kan dragen. Dat vind ik echt heel knap.

Annemiek Cornelissen

advertentie
advertentie