Boomspiegel
Boomspiegel heemstededuurzaam.nl

Adopteer een boomspiegel

Natuur en milieu

HEEMSTEDE Twee stichtingen die zich inzetten voor vergroening van steden en dorpen houden komend najaar het eerste Nationale Boomspiegelfeest. Lokale coöperatie HeemSteeds Duurzamer haakt hier graag aan. Want een boom met planten en bloemen eromheen is toch nog veel fijner om naar te kijken dan een boom in een vierkant (of rond) stukje grond? Want dat is een boomspiegel.

De organiserende stichtingen zijn Guerrilla Gardeners en Steenbreek. De eerste richt zich op het beplanten van beschikbare stukjes grond in de openbare ruimte (zoals boomspiegels), de tweede stimuleert tuinbezitters om hun tuinen en gevels zo veel mogelijk te vergroenen door tegels te wippen, planten te poten en bloemen te zaaien.

GRATIS GROENPAKKETJES Dankzij financiering van de Postcode Loterij kan HeemSteeds Duurzamer deze beweging versterken door gratis pakketjes bollen en plantjes uit te delen aan inwoners die een boomspiegel willen ‘adopteren’, te beginnen in De Glip. Groenliefhebbers uit deze wijk (en ook uit andere wijken) kunnen een ‘adoptieaanvraag’ indienen via heemstede.nl.

MEEDOEN Op de website van HeemSteeds Duurzamer wordt binnenkort bekendgemaakt vanaf wanneer de boomspiegelpakketjes afgehaald kunnen worden. Een boomspiegelbeheerder krijgt ook handige tips mee voor de keuze van planten die het waarschijnlijk prima zullen doen in het nieuwe mini-tuintje. 

advertentie
advertentie