Rob Paagman met een volle vuilniszak zwerfafval dat hij in de buurt verzameld heeft
Rob Paagman met een volle vuilniszak zwerfafval dat hij in de buurt verzameld heeft Ellen Toledo

Buurt weer stukje schoner

Natuur en milieu

HEEMSTEDE Tijdens de World Clean Up Day van zaterdag 17 september gingen wereldwijd opruimploegen aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Zwerfafval is storend, slecht voor het milieu en het kost veel geld en tijd om op te ruimen. 

Ook in Heemstede gingen een aantal enthousiaste inwoners de buurt in om zwerfafval op te rapen. Voorzien van een afvalgrijper, handschoenen en vuilniszakken die de gemeente ter beschikking had gesteld, werden blikjes, plastic flesjes, sigarettendoosjes, peuken en andere rommel langs de routes opgeruimd. 

De afvalgrijpers, handschoenen en vuilniszakken konden afgehaald worden op Plein1, waar Margreet en Arthur (gemeente) en vrijwilligster Ageeth klaarstonden met koffie en thee met wat lekkers. Voor de kinderen die meeliepen waren er fel gekleurde hesjes met de tekst “Ik ben Supporter van Schoon”. Inwoner Rob Paagman, die al 22 jaar helpt met zwerfafval opruimen deed ook weer mee met de opruimactie. Trots toont hij de volle vuilniszak met zwerfafval dat hij verzameld heeft.

Ellen Toledo

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie