In de toestand van de sloten rondom de Herenweg geven geen aanleiding voor bezorgdheid.
In de toestand van de sloten rondom de Herenweg geven geen aanleiding voor bezorgdheid. Hoogheemraadschap van Rijnland

Hoogheemraadschap start met schoonmaken vervuild water Rivierenbuurt

Natuur en milieu

HEEMSTEDE De resultaten van het onderzoek van de watermonsters van het vervuilde water in de Rivierenbuurt in Heemstede zijn bekend. Deze resultaten geven geen aanleiding voor bezorgdheid, zo geeft de gemeente Heemstede aan. Hoogheemraadschap van Rijnland gaat daarom starten met het schoonmaken van het water.

Hiervoor gaat Rijnland de voorzorgsmaatregelen die zij eerder deze week hebben genomen direct in werking stellen. Op die manier begint het bedrijf met het doorspoelen van de sloten. Dit gaat ongeveer een week duren.

Het doorspoelen van de sloten doet Rijnland geleidelijk, omdat zij niet in één keer het water in de Leidsche Vaart willen brengen. Het doorspoelen zorgt er voor dat er straks weer schoon water door de sloten van de Rivierenbuurt in Heemstede stroomt. Het geleidelijk doorspoelen kan inhouden dat er de komende periode mogelijk nog enige (stank)overlast kan voorkomen. Ook omdat de komende dagen regen wordt verwacht. Het advies om contact met het oppervlaktewater te vermijden blijft dan ook van kracht zolang het water nog wordt doorgespoeld.

BRAND In de sloten rondom de Herenweg, waar 12 september een grote brand woedde in een opslagloods, werden vorige week vervuild aangetroffen. Sindsdien heeft het Hoogheemraadschap testen uitgevoerd en vastgesteld dat het water niet verontreinigd is met gevaarlijke stoffen.

advertentie
advertentie