Elk jaar nemen er circa duizend leerlingen uit groep 7 deel aan de Haarlemse Scholendagen.
Elk jaar nemen er circa duizend leerlingen uit groep 7 deel aan de Haarlemse Scholendagen. Eigen Foto

Grote belangstelling voor Haarlemse Scholendagen

Onderwijs

HAARLEM Maandag 3 oktober start om negen uur ’s morgens in de Haarlemmerhout de 34e editie van de Haarlemse Scholendagen. Met 34 klassen van 25 verschillende basisscholen blijft de belangstelling voor dit Haarlemse evenement onverminderd groot. 

De leerlingen die meedoen aan de Scholendagen zitten allen in groep 7. Koning Lodewijk Napoleon en zijn vrouw Hortense zullen om negen uur in de Koepel op het Vlooienveld van de Haarlemmerhout het lint doorknippen waarna de eerste leerlingen gaan deelnemen aan de diverse activiteiten.

De Haarlemse scholendagen zijn een zeer gewaardeerd lesonderdeel in het jaarprogramma van de basisscholen. Elk jaar nemen er circa duizend leerlingen uit groep 7 aan deel. Er is een actueel lesprogramma ontwikkeld om leerlingen op speelse wijze te laten kennismaken met de verschillende elementen uit het oudste stadsbos van Nederland. De nadruk ligt daarbij met name op natuur- en milieueducatie. Maar ook dat je van afval zoals PET flessen kleding kunt maken. 

Bovendien is er een speurtocht waarbij samenwerking een essentieel onderdeel vormt. Zo ontdekken kinderen zelf wat ze aan een beter milieu kunnen doen. Vanzelfsprekend worden de verhalen niet vergeten. De eerste koning van Nederland, Lodewijk Napoleon, maakte immers graag een wandeling door zijn voortuin, oftewel de Hout. Het oudste stadsbos van Nederland herbergt veel geheimen.

advertentie
advertentie