Afbeelding
wijnand burger

Openbare leven komt ook in Zandvoort tot stilstand

14 maart 2020 om 13:21 Overig

ZANDVOORT Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn alle evenementen en bijeenkomsten in Zandvoort afgelast. Alle activiteiten van Pluspunt en De Blauwe Tram worden opgeschort tot 1 april. Alle vestigingen van de openbare Bibliotheek Zuid-Kennemerland zijn gesloten, vooralsnog tot 1 april. Het zwembad in Center Parcs is alleen open voor de parkgasten. Ook de belbus rijdt niet. De beide Zandvoortse Musea zijn gesloten. De toneelvoorstelling van folklorevereniging 'De Wurf' is verplaatst naar zaterdag 26 september.

Wijnand Burger

In een open brief aan de inwoners roept burgemeester David Moolenburgh op iedereen zijn verantwoordelijkheid te nemen. Er is een oproep gedaan om indien mogelijk oudere inwoners wat extra hulp te bieden. De dienstverlening van de gemeente gaat gewoon door, maar alleen voor noodzakelijke taken en producten. "Samen met de Veiligheidsregio Kennemerland wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Daar waar nodig zal ik u informeren over eventuele aanvullende besluiten die nodig zijn," schrijft de burgemeester.

Ook roept hij op om niet te hamsteren. Maar helaas wordt dat nogal in de wind geslagen. In de loop van vrijdagmiddag is er nergens meer toiletpapier te krijgen. De vakken van hygiënische producten zoals zeep en handgels raken leeg, net als andere schappen in de supermarkt. Albert Heijn roept op zoveel mogelijk gebruik te maken van zelfscan en de boodschappen met pin of mobiele telefoon af te rekenen. Er wordt verzocht: "Als u niet kunt of wilt pinnen, vragen we u om het geld op de kassa te leggen en het eventuele wisselgeld zelf op te pakken. Dat geldt ook voor uw bonuskaart. Bij het Kruidvat mogen maximaal drie geneesmiddelen per klant gekocht worden en de paracetamol is uitverkocht".

Het programma 'Zandvoort Beyond' dat 27 maart zou beginnen wordt uitgesteld. De 'Kick Off', de Zandvoort Circuit Run, de Omloop van Zandvoort en de 30 van Zandvoort zijn geannuleerd. Wat er na 31 maart gaat gebeuren is nog niet bekend. Er zijn al berichten dat zelfs de Grand Prix uitgesteld gaat worden, maar zekerheid is daar nog niet over.

advertentie
advertentie