Afbeelding
Eigen Foto

Delta Fiber Netwerk start met aanleg van glasvezel in Bloemendaal en Overveen

Overig

BLOEMENDAAL Delta Fiber Netwerk heeft vorige maand haar glasvezelcampagne in Bloemendaal en Overveen succesvol afgerond. Dat betekent dat het bedrijf glasvezel gaat aanleggen in het gebied. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en zijn de graafwerkzaamheden gestart.

Delta Fiber Netwerk heeft aannemer BAM Infra Telecom geselecteerd voor de aanleg van het glasvezelnetwerk en deze is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. In januari zijn ze begonnen met het maken van afspraken met bewoners met een glasvezel-abonnement. Tijdens de afspraak wordt bekeken waar de glasvezelaansluiting in huis gerealiseerd gaat worden.

Inmiddels is de aannemer ook gestart met de graafwerkzaamheden. De aannemer graaft dan een smalle geul in de berm of de stoep. In de geul wordt een kabel naar elke woning gelegd waarin de glasvezel is verwerkt. Voordat de aannemer in de straat gaat graven, ontvangen de bewoners daar over een brief met meer informatie.

De verwachting is dat alle abonnees in Bloemendaal en Overveen voor het einde van dit jaar gebruik kunnen maken van glasvezel. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, hebben nog de mogelijkheid om te kiezen voor glasvezel door zich aan te melden via www.gavoorglasvezel.nl, Als zij vóór 16 maart kiezen voor glasvezel en een abonnement afsluit bij een van de telecomaanbieders, dan betalen zij geen aansluitkosten.

Afbeelding
advertentie
advertentie