Heksenketel
Heksenketel WIJ Heemstede

De heerlijke Heksenketel

Overig

HEEMSTEDE In de tuin van Ontmoetingscentrum Heemstroom, in de Indische buurt, staat op vrijdag 24 juni weer een heksenketel te pruttelen. Inwoners kunnen van 11.00 tot 14.00 uur terecht bij ‘De Heerlijke Heksenketel’, een gezellige en voedzame activiteit in de buitenlucht. 

Een heksenketel is een eenpansgerecht en wordt in Oost-Europese landen in familieverband gebruikt. Meestal om een lekkere maaltijdsoep te bereiden. De soep of het stoofpotje wordt vervolgens gezamenlijk, rondom de heksenketel in een kring gegeten. Onder het genot van een warm bordje en een stukje brood worden in die kring gezellige praatjes gehouden en er ruimte is om spannende verhaaltjes aan elkaar te vertellen. De medewerkers werken samen met lokale boeren, winkeliers en de Natuurgroep van Zorgbalans om de pan met pure producten te vullen. 

Mee-eten is gratis. Iedereen is welkom. De medewerkers scheppen op om 12.30 uur. Afhankelijk van de weercondities koken ze op houtvuur of op een gasbrander. Wie mee wil helpen, kan zich aanmelden via info@wijheemstede.nl of tel 023 - 548 38 28.

advertentie
advertentie