Zandvoortse Reddingsbrigade viert zijn 100 jarig bestaan

12 jul, 13:46 Overig
Wijnand Burger/BDU
De jubilarissen kregen een speldje voor hun jarenlange inzet.
De jubilarissen kregen een speldje voor hun jarenlange inzet.

ZANDVOORT Om bij het heugelijke feit van het 100 jarig bestaan van de Zandvoortse Reddingsbrigade (ZRB) stil te staan, wordt op zaterdag 9 juli een receptie gehouden bij strandpaviljoen Beach Club Tien. “Het strandleven is veranderd,” zegt voorzitter Cees Winkel. “Ging iedereen vroeger al in de ochtenduren naar het strand om tegen zes uur huiswaarts te keren, tegenwoordig staat er om vier uur een tweede file richting Zandvoort om tot een uur of tien van het strandleven te genieten. Met die verandering moeten we meegaan als reddingsbrigade. Maar dat houdt ook in dat we steeds meer mensen nodig hebben.”

De ZRB is een soort familiebedrijf. Iedereen is wel een tante of oom van iemand. Het lidmaatschap gaat van vader op zoon of van moeder op dochter. “Ze hebben, in die honderd jaar, duizenden uren besteed om niet alleen mensen op het strand te waarschuwen voor de gevaren van de zee, maar ook mensen te redden en uit het water te halen. Dat komt mede door onze opleidingen, waarin onze jonge aanwas getraind wordt. We zorgen ervoor dat ze professionele hulp kunnen leveren, samen met onze mooie materialen, die we tot onze beschikking hebben. Daar mogen we best trots op zijn.”

PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 13 aug, 11:16 Zakkenrollers vooral actief op festival en in winkelstraat
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 3 aug, 09:00 De haat-liefdeverhouding met het pontje
PREMIUM
Afbeelding
Overig 30 jul, 10:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Evenementen 19 jul, 07:30 Parade van Historische Racewagens trekt door Zandvoorts centrum
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 17 jul, 11:30 Zandvoort Noord en Nieuw Noord afgesloten tijdens Grand Prix
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 16 jul, 11:30 Gemeenten lopen tegen grenzen aan bij opvangcapaciteit Oekraïners

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.