"Ik zou graag met mijn vriend een rollende keuken opzetten en dan door Europa reizen."
"Ik zou graag met mijn vriend een rollende keuken opzetten en dan door Europa reizen." Annemiek Cornelissen
Heemsteedse Vragenbingo

’Heel goede vibe op Caraïben’

16 november 2022 om 07:24 Overig Heemsteedse Vragenbingo

HEEMSTEDE Elke week speelt Annemiek Cornelissen de Vragenbingo met een Heemstedenaar. De bingoballetjesbepalen welke vragen beantwoord worden. Deze week is Carmen Sluis, horecamedewerkster in hart en nieren. Hier ligt ook haar grote passie.De bingoballenmolen heeft gedraaid en daar zijn deze week 20 vragen uit gekomen. Dit is aflevering 9 van deze rubriek.

24. Heb je nog doelen in het leven?

Jazeker heb ik die, ik zou graag met mijn vriend een rollende keuken opzetten en dan door Europa reizen. Op mooie plekken lekkere gerechten koken. Dat roep ik al jaren en hoop dat eens een keer te kunnen doen.

43. Zou je je voornaam willen veranderen?

Nee, ik ben heel blij met mijn voornaam.

36. Hoe zou je de autobiografie van je leven noemen?

Mag het ook een boek zijn over mijn blunders?

44. Wat is het beste aan wakker worden?

Het beste aan wakker worden, is gewoon wakker worden en weer een dag erbij hebben.

37. Als je een feest mag geven, wat voor feest zou dat dan zijn?

Ik zou een feest geven voor vrienden en familie, echt voor iedereen die ik lief vind, met veel eten en veel drank op een zonnig oord, met een te gekke band.

38. Met welke bekende persoonlijkheid zou je een meet & greet willen hebben?

Henri Charrière, een Franse crimineel en schrijver. Hij is beroemd geworden door zijn autobiografische roman Papillon. Inmiddels is hij allang overleden, Hij is veroordeeld tot levenslange dwangarbeid voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Ik vind het fascinerend hoe sterk de geest van de mens kan zijn om deze ontberingen te kunnen overleven, ook al was hij vindingrijk en wist keer op keer te ontsnappen. Ik vind het een fascinerende man.

11. Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Ik heb veel favoriete vakantiebestemmingen en heb ook al veel gereisd. Ik ben wel gek op de tropen. Zuid-Amerika, waar ik veel landen heb bezocht en de Caraïben, behoren tot mijn favorieten; daar is een vibe heel fijn.

16. Als je een eigen winkel zou openen, wat voor winkel zou dat zijn?

Een gezellig eetcafé, waar je lekker kan eten en borrelen, wel op een plek waar het bruisend is, zodat je veel passanten binnen krijgt. Vaste gasten zijn natuurlijk super, maar het is ook leuk als je daarnaast veel verschillende mensen binnen krijgt. Dat houdt je als ondernemer creatief. Je gasten een gezellige avond bezorgen, daar krijg ik energie van.

42. Wat is je favoriete lichaamsdeel?

Dat is ongetwijfeld de mond. Dat vind ik een mooi lichaamsdeel, daar kan je mooie gesprekken meevoeren, maar ook lekker mee zoenen.

2. Met wie zou je wel eens een beschuitje willen eten?

Met mijn eigen Rob, ik bedenk me nu namelijk dat we eigenlijk nooit een beschuitje eten.

13. Welk boek ligt er op jouw nachtkastje?

Op het moment ligt er geen eentje. Ik wacht met smart op het volgende boek van De zeven zussen. Een boekenserie van de schrijfster Lucinda Riley. De boeken gaan over zeven zusters die van hun overleden vader een brief met aanwijzingen over hun afkomst gekregen hebben. In het voorjaar van 2023 komt het volgende deel uit en ik kan echt niet wachten.

17. Zonder welk voedsel zou je niet kunnen leven?

Zonder kaas en vis kan ik echt niet leven. Echt alle soorten kaas vind ik lekker, alle Franse varianten, maar ook kaasfondue. En verder  vis, daar ben ik gek op, sliptongetjes, kreeft en mosselen.

14. Wat kocht je van je eerst verdiende geld?

Dat weet ik nog precies, ik had toen een folderwijkje en van mijn eerst verdiende geld ging ik meteen naar Vroom & Dreesman, waar ze een grote muziekafdeling hadden, met die koptelefoons, waar je al je favoriete nummers kon horen. Ik koos vervolgens voor het singletje van Vanity 6.

10. Heb je wel eens een belangrijke vriendschap verbroken?

Ja dat was een hechte vriendschap, die meer dan tien jaar heeft geduurd. Op een gegeven moment is die stukgelopen omdat ons leven veranderde. Ik voelde het niet meer en zag iemand anders, terwijl we altijd lief en leed hadden gedeeld.

7. Wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt?

Daar kan ik een boek over schrijven. Zo ben ik wel eens met een chateaubriand onderuit gegaan tijdens mijn werk, maar ja dat gebeurt nou eenmaal als je in de horeca werkt.

35. Voor welk dier ben je bang?

Voor vogelspinnen en slangen.

40. Wat is je minst favoriete vervoersmiddel?

Dat zijn scooters, die vind ik hoogst irritant als ze je voorbij scheuren op het fietspad.

29. Wat is het mooiste feestje waar je ooit geweest bent?

Dat zijn er best veel, moeilijk kiezen. Dan ga ik maar voor een van de eerste, toen ik nog jong was, ha ha ha. De eerste ervaringen maken altijd de meeste indruk toch! Het was mijn eerste Koninginnenacht in Amsterdam, wat een feest was dat. ’s Morgens vroeg ontbijten in het stadscafé van Haarlem en vervolgens door naar het strand.

20. Waar kunnen ze je middenin de nacht voor wakker maken?

Nou niet! Ik ben gek op slapen.

39. Wat voor kledingstuk mag er niet ontbreken in je koffer als je op reis gaat?

Mijn slippers en mijn bikini.

Annemiek Cornelissen

advertentie
advertentie