Afbeelding
Marketing

Waarvoor schakel je een marketingbureau in?

Partnercontent

Marketingbureaus zijn er ontzettend veel en allemaal zijn ze nét wat anders. Ze doen allemaal verschillende dingen en lijken wel voor alles goed te zijn. Maar wanneer schakel je eigenlijk precies een marketingbureau in en wanneer is het voor jou interessant? Lees snel verder.

Wat doet een marketingbureau precies?

Over het algemeen houdt een marketingbureau zich bezig met het optimaliseren en onder de aandacht brengen van websites. Ze zorgen er met technieken voor dat een website meer conversie krijgt en meer gevonden wordt in zoekmachines als Google. Er zijn verschillende kanten hieraan, namelijk SEO en SEA.

Wat is SEO?

SEO staat voor search engine optimization en betekent in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. Dit houdt in dat je met bepaalde technieken een website hoger laat scoren in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Dit gebeurt door middel van onder andere linkbuilding, SEO-copywriting, het optimaliseren van de website en het gebruiken van de juiste zoekwoorden. Door deze technieken toe te passen, kan een website een flink aantal posities stijgen – mits het goed gedaan wordt, natuurlijk.

Wat is SEA?

SEA staat voor search engine advertising en hier gaat het dus om het adverteren in de zoekmachines. Als je iets opzoekt in Google staan er eest een aantal advertenties, en hierna komen pas de ‘normale’ zoekresultaten. Hier wordt aandacht aan besteed bij SEA: het adverteren bovenaan in de zoekmachines. Je kan je voorstellen dat dit een gewild plekje is, omdat dit het eerste is wat mensen zien zodra ze iets opzoeken en dus krijg je hier te maken met flinke prijzen.

Waarom naar een marketingbureau stappen?

Nu je weet waar een marketingbureau zich precies mee bezig houdt, kun je je afvragen wanneer het tijd is om contact op te nemen met een marketingbureau en wanneer het voor jou als ondernemer belangrijk is. Het is goed om te weten dat je niet verplicht bent om meteen alle dingen te laten doen die de marketeers daar kunnen. Je kan gewoon kijken wat voor jou interessant is en waar jij wel of niet behoefte aan hebt. Vind je dat jouw website er bijvoorbeeld prima uit ziet, maar wil je wel graag een hogere positie in de zoekresultaten? Misschien kun je wel kijken of je alleen teksten kan laten schrijven. Of je hebt een redelijk goede positie, maar wil graag dat jouw website er net wat beter en mooier uit ziet. Ook dit kan een marketingbureau voor jou realiseren. Als je benieuwd bent, neem dan contact op en kijk wat ze jou kunnen bieden.

advertentie
advertentie