Afbeelding
T-shirts

Wanneer klassieke kunst wordt vertaald naar T-shirts

Partnercontent

Een T-shirt lijkt een doodnormaal object met alleen functionele doeleinden. Het verleden heeft uitgewezen dat het T-shirt zich daar niet toe hoeft te beperken. Normaal gesproken beginnen de fundamenten van een schilderij op een schildersezel. Maar een shirt heeft sinds de Renaissance een dominante positie in de westerse kunst. De klassieke mythologie afbeeldingen op heren T-shirts zijn al eeuwenlang aan de orde van de dag. De ontwerpkunsten van vroeger staan aan de basis van het succes van nu. Waar en wanneer is deze ingeving precies ontstaan?

De klassieke kunst van toen en nu

Vroeger was er geen internet of een andere vorm van digitale toepassingen om kunst te verspreiden. Om verhalen te publiceren, was schilderen destijds het meestgebruikte medium. Om mythologische verhalen in de tijd van de Grieken en de Romeinen te illustreren werden prachtige schilderijen gemaakt. Natuurlijk hangt het af van het genre of schilderijen frequent gemaakt werden, maar de klassieke oudheid is desondanks het centrum van harmonie, balans en proportie. Karakteristieken hiervan is de expliciete aandacht voor vormen en symmetrie.

De klassieke kunst begon zijn opkomst in Italië. Bekende kunstenaars van die tijd zijn bijvoorbeeld Michelangelo en Leonardo da Vinci. Dit zijn karakteristieke schilders van klassieke kunst. Enige tijd later hebben van Gogh, Leighton en Monet ook hun indruk achter gelaten in de kunstwereld.

Het vertalen van kunst naar T-shirts

Niet alle kunst kent zijn begin op een leeg canvas. Om de boodschap van kunst naar buiten te brengen kunnen ook T-shirts worden gebruikt in plaats van een wit canvas of een muur. In de Duitse stad Berlijn is op de oude delen van de Berlijnse Muur, die verspreid zijn over de stad veel kunst te zien. Een prachtig voorbeeld van hoe de conventionele manieren worden gebruikt voor het verspreiden van de boodschap van kunst. In Berlijn gebeurt dit erg vaak op een spottende manier. Een T-shirt wordt tegenwoordig uitgesproken versierd. Dit kan met de motieven en printen op het shirt of de kraag. Veel modeontwerpers vinden artistiek zijn het belangrijkst bij het ontwerpen van T-shirts. Deze visie staat aan de basis van vele eigenzinnige collecties, zodat er voor iedereen een prachtig shirt te vinden is.

Prachtige T-shirts voor mannen

Een T-shirt biedt voor ontwerpers misschien wel de meeste vrijheid als het gaat om het verzinnen van een nieuw design. Niet alleen op gebied van kleuren en dessins, maar ook op gebied van pasvormen en kragen. Het selecteren van de juiste pasvorm kan bepalend zijn of het ontwerpidee op de juiste manier wordt tentoongesteld tijdens het dragen. Slim fit is bijvoorbeeld erg aangesloten op het lichaam, in tegenstelling tot regular fit T-shirts of normale fit T-shirts, die meer bewegingsruimte hebben. De gestroomlijnde en sportieven look bij slim fit, of de meer nonchalante look van regular fit, kan het laatste stuk van de puzzel zijn, om het ontwerp tot een succes te brengen. Bij shirtsofcotton.com helpen we je graag aan het juiste T-shirt. De uiteenlopende en uitgebreide collectie biedt een mogelijkheid voor elke man om een prachtig T-shirt aan te schaffen. Neem gerust een kijkje op de website!

advertentie
advertentie